Tennisster Arantxa Rus bereikt voor het eerst in haar carrière de finale van een WTA-toernooi

Tennisster Arantxa Rus heeft een mijlpaal bereikt in haar 15-jarige carrière door de finale te halen van een WTA-toernooi. In de halve finales van het toernooi in Hamburg wist de 32-jarige Rus de Australische qualifier Daria Saville te verslaan in drie sets; 2-6, 6-3 en 6-1.

Rus verkeert momenteel in topvorm en lijkt op gravel bijna onverslaanbaar. Ze heeft dit jaar al vier toernooien gewonnen op het tweede niveau en heeft daarmee haar hoogste ranking op de wereldranglijst in tien jaar tijd behaald.

Voorafgaand aan de finale stond Rus op de 60e plaats op de wereldranglijst en met het bereiken van de finale zal ze nog verder stijgen.

Geen goede start

In haar wedstrijd tegen Saville (voorheen bekend als Gavrilova), die in 2017 nog de 20e plaats op de wereldranglijst innam, had Rus een moeilijke start. De Australische, die door blessures is afgezakt op de wereldranglijst, maakte het Rus lastig met hoge spinballen en won overtuigend de eerste set.

In de tweede set toonde Rus echter vechtlust en herpakte ze zich. Ondanks dat ze twee keer een break voorsprong verspeelde, wist ze uiteindelijk de set met 6-3 te winnen.

In de beslissende derde set wist Rus direct de servicegame van haar Australische tegenstander te breken. Dit bleek de opmaat naar de overwinning, aangezien Saville duidelijk vermoeid raakte. Rus brak Saville maar liefst vier keer in die set en bereikte zo overtuigend de finale.

Sterke tegenstander

Noha Akugue was in de andere halve finale in twee sets te sterk voor Diana Sjnaider uit Rusland: 6-3 6-3. De 19-jarige Duitse staat op de 207e plaats op de wereldranglijst. Dit is de eerste keer in haar carrière dat ze de finale heeft bereikt op de WTA Tour.

Plaats een reactie