Rus schittert in herfst van haar carrière: halve finales op WTA-toernooi Hamburg

Arantxa Rus blijft indruk maken in Hamburg. De 32-jarige tennisster uit Zuid-Holland heeft donderdag voor de tweede keer in haar loopbaan de halve finales van een WTA-toernooi bereikt. Ze versloeg de Duitse Eva Lys met 6-2, 6-2.

Rus had twee weken geleden ook al van de 21-jarige Lys gewonnen op een ITF-toernooi in Contrexeville, Frankrijk, waar ze de titel veroverde. In die wedstrijd waren er veel breaks en won de Nederlandse met 6-4, 6-4.

De service van Rus was dit keer beter, ze werd slechts één keer gebroken en brak Lys maar liefst vijf keer. Het is de tweede keer dat Rus de halve finales bereikt op een WTA-toernooi. In 2020 deed ze dat ook al in Monterrey, Mexico.

Vier ITF-titels

Dit seizoen heeft Rus al vier ITF-toernooien gewonnen, het tweede niveau in het tennis. Mede daardoor bereikte ze afgelopen maandag haar hoogste positie ooit op de wereldranglijst. Ze staat nu op de 60e plaats en door haar halvefinaleplaats in Hamburg zal ze richting de top vijftig stijgen.

In de halve finale neemt Rus het op tegen de Australische qualifier Daria Saville, die in 2017 nog de nummer 20 van de wereld was.

Plaats een reactie