Kevin Anderson verslaat Gijs Brouwer op het gras van Newport

Gijs Brouwer is er niet in geslaagd om verder te komen dan de achtste finales van het ATP-toernooi van Newport. Op het grasveld bleek voormalig nummer vijf van de wereld, Kevin Anderson, te sterk met een score van 3-6, 6-7 (6).

De 37-jarige Zuid-Afrikaan, die eerder finalist was op de US Open (2017) en Wimbledon (2018), kondigde vorig jaar mei zijn afscheid aan. Later kwam hij echter terug op zijn besluit en maakte hij zijn rentree in Newport.

Wildcard

Anderson, de winnaar van het toernooi in 2021, kreeg een wildcard en versloeg in de eerste ronde de Canadees Gabriel Diallo met 6-3, 6-2.

Brouwer wist knap de als zesde geplaatste Max Purcell te verslaan met 6-4, 6-1, maar had het tegen Anderson een stuk moeilijker.

In de eerste set verloor de Nederlander, die onlangs deelnam aan het hoofdtoernooi van Wimbledon, één keer zijn service en kon hij deze break niet meer goedmaken: 3-6.

Gemiste kansen

De strijd ging vervolgens lange tijd gelijk op. In de achtste game kreeg Brouwer drie kansen om een break te maken, maar Anderson bleef kalm en bracht de stand op 4-4. Bij een stand van 5-5 wist Brouwer zelf een breakpoint weg te werken.

Uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen en daarin wist Anderson op zijn tweede matchpoint toe te slaan.

Plaats een reactie