Gijs Brouwer zet goede vorm voort op tennistoernooi Newport

Gijs Brouwer blijft indruk maken op het tennistoernooi in Newport, nadat hij eerder al goede prestaties leverde op Wimbledon. De nummer 145 van de wereld wist op het Amerikaanse gras de Australiër Max Purcell te verslaan met 6-4, 6-1.

Na een reeks van negen opeenvolgende nederlagen wist de 27-jarige Brouwer op Wimbledon eindelijk weer successen te behalen. Met drie overwinningen wist hij zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi, waar hij uiteindelijk verloor van de Duitse topspeler Alexander Zverev.

De wedstrijd tussen Brouwer en Purcell, de nummer 71 van de wereld, was in de eerste set zeer spannend. Brouwer wist maar liefst zes breekkansen van Purcell te weerstaan, terwijl Purcell zelfs acht breekkansen van Brouwer niet wist te benutten. Uiteindelijk wist Brouwer op 4-5 de service van Purcell te breken. In de tweede set gaf Brouwer slechts drie punten weg op zijn eigen service.

Oude bekende in de tweede ronde

In de tweede ronde van het toernooi in Newport zal Brouwer het opnemen tegen een oude bekende, namelijk de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson. Anderson, voormalig finalist van de US Open (2017) en Wimbledon (2018), kondigde in 2022 zijn afscheid aan, maar heeft besloten om toch door te gaan met tennis.

De 37-jarige Anderson, die momenteel geen plek heeft op de wereldranglijst, kreeg een wildcard voor het toernooi in Newport en wist deze kans te benutten door de Canadees Gabriel Diallo te verslaan met 6-2, 6-3.

Plaats een reactie