Nalatigheid leidt tot schorsing van Zweedse tennisser Mikael Ymer

De Zweedse tennisser Mikael Ymer is voor een periode van achttien maanden geschorst vanwege herhaaldelijk verzuim om zijn verblijfplaats te melden. Deze zogenaamde “whereabouts” zijn essentieel voor mogelijke dopingcontroles buiten wedstrijden om.

Het internationale sporttribunaal CAS heeft geoordeeld dat de 24-jarige voormalige pupil van coach Robin Haase (die deze rol vervulde naast zijn actieve carrière als dubbelspeler) drie keer in de fout is gegaan binnen een periode van twaalf maanden.

De internationale tennisfederatie ITF heeft het CAS benaderd nadat een onafhankelijk tribunaal Ymer eerder had vrijgesproken. Het CAS heeft vervolgens geoordeeld dat de speler in april 2021, augustus 2021 en november 2021 zijn verplichtingen niet is nagekomen. Ymer heeft toegegeven dat hij in de eerste twee gevallen nalatig is geweest, maar hij beweert dat er bij de laatste gelegenheid geen sprake was van nalatigheid.

Derde ronde van Wimbledon

Ymer staat momenteel op de 51e plaats in de wereldranglijst en heeft dit seizoen al meerdere keren tegen Nederlandse tegenstanders gespeeld. Zowel in Rotterdam als in Rosmalen verloor hij van Tallon Griekspoor. Hij verloor ook van Botic van de Zandschulp in Dubai, maar wist hem te verslaan op het gras van Eastbourne.

Op Wimbledon, voorlopig zijn laatste toernooi, bereikte hij de derde ronde door een overwinning op de top tien speler Taylor Fritz. In die ronde verloor hij van de Colombiaan Daniel Elahi Galan.

Plaats een reactie