Eva Vedder verliest bij WTA-debuut in Palermo, maar toont veerkracht in hitte

Tennisster Eva Vedder heeft haar eerste optreden op een WTA-toernooi niet kunnen bekronen met een overwinning. In de eerste ronde van het toernooi in Palermo moest de nummer 312 van de wereld haar meerdere erkennen in Emma Navarro uit de Verenigde Staten. De eindstand was 6-7 (5), 1-6.

Vedder had zich via twee overwinningen in het kwalificatietoernooi weten te plaatsen voor het hoofdschema. Ondanks de verzengende hitte van 36 graden in Italië, had de 23-jarige tennisster uit Kortenhoef zeker kansen tegen Navarro, die op de 57e plek van de wereldranglijst staat. Vedder kwam op een 2-1 voorsprong met een break, maar verloor deze direct weer. Desondanks vocht ze knap terug van een 2-4 achterstand naar een gelijke stand van 4-4.

In de tiebreak leek Vedder de overhand te hebben met een 5-0 voorsprong, maar Navarro wist zeven punten op rij te scoren en bleek daarna te sterk voor Vedder.

Plaats een reactie