Koolhof en Skupski winnen dubbelspel op Wimbledon

Tennisser Wesley Koolhof heeft samen met de Brit Neal Skupski het dubbelspel op Wimbledon gewonnen. In de finale waren ze met 6-4 en 6-4 te sterk voor Marcel Granollers en Horacio Zeballos.

Met deze overwinning treedt Koolhof in de voetsporen van drie andere Nederlandse tennissers. Jacco Eltingh en Paul Haarhuis wonnen samen het mannendubbel op Wimbledon in 1998, en Jean-Julien Rojer deed dat in 2015 aan de zijde van de Roemeen Horia Tecău.

Sterke wedstrijd

Koolhof en Skupski speelden een sterke wedstrijd, maakten bijna geen fouten en vertrouwden sterk op hun service op het snelle gras in Londen. Het enige moeilijke moment kwam op 2-3 in de eerste set, toen ze een breekpunt van Zeballos en Granollers moesten wegwerken. Ze slaagden er echter in en plaatsten een game later de beslissende break om de set te winnen.

In de tweede set gaven ze hun tegenstanders geen enkele kans om te breken. Koolhof en Skupski namen een break voorsprong op 3-2, waarna Granollers en Zeballos, die eerder op Roland Garros twee keer te sterk waren, geen vuist meer konden maken.

Grandslamfinale ervaring

Dit was de vierde keer dat Koolhof in een dubbelfinale van een grandslamtoernooi stond. Hij verloor er twee op de US Open (in 2020 met de Kroaat Nikola Mektic en in 2022 met Skupski), maar won met Ena Shibahara in 2022 de gemengddubbelfinale op Roland Garros.

Skupski is de eerste Britse man sinds 1926 die zowel het gemengd dubbel als het herendubbel op Wimbledon heeft gewonnen.

Koolhof en Skupski hebben samen hun negende ATP-titel veroverd.

Plaats een reactie