Spannende finale tussen Djokovic en Alcaraz op Wimbledon

Novak Djokovic heeft zich voor de negende keer geplaatst voor de finale van Wimbledon. De Servische nummer twee van de wereld was oppermachtig tegen de Italiaan Jannik Sinner en won met 6-3, 6-4, 7-6 (4).

In de finale neemt Djokovic het op tegen Carlos Alcaraz, de Spaanse nummer één van de wereld. Alcaraz was in de andere halve finale veel te sterk voor de Rus Daniil Medvedev en won met 6-3, 6-3, 6-3.

Voor Alcaraz is het zijn eerste Wimbledon-finale en hij krijgt de kans om revanche te nemen voor zijn verloren kwartfinale op Roland Garros.

Het wordt echter een zware opgave voor Alcaraz, aangezien Djokovic in 2017 voor het laatst een partij verloor op de All England Club.

Sinner wordt gezien als een van de spelers die de toekomst van het tennis moet vertegenwoordigen, samen met onder andere Alcaraz en Holger Rune.

De Italiaan stond voor het eerst in de halve finale van een grandslamtoernooi, maar kon geen vuist maken tegen Djokovic. Het verschil tussen de twee was groot en Sinner had tot aan de halve finale nog geen sterke tegenstanders gehad.

Kansen niet benut

Sinner kreeg in de openingsgame van de wedstrijd nog twee breekpunten, maar wist deze niet te benutten. Djokovic daarentegen brak direct de service van Sinner en nam de leiding.

Gedurende de wedstrijd veranderden de verhoudingen niet. Sinner deed zijn best, maar Djokovic bleef onverstoord spelen.

In de tweede set kreeg Djokovic een waarschuwing en een strafpunt, maar dit leek hem niet van zijn stuk te brengen. Sinner kon hier echter niet van profiteren en miste zijn enige breekpunt van de set.

Djokovic geeft geen krimp

In de derde set kon Sinner iets langer bijblijven, maar hij speelde risicovol en maakte te veel fouten. Op 5-4 kreeg Sinner twee setpunten, maar Djokovic liet zich niet van de wijs brengen en maakte ze onschadelijk.

In de tiebreak nam Sinner een voorsprong, maar hij kon dit niet vasthouden en maakte op cruciale momenten fouten. Djokovic pakte uiteindelijk de winst.

Na afloop van de wedstrijd stond Djokovic stil bij het incident in de tweede set waarvoor hij een waarschuwing kreeg. Hij gaf aan dat dit de eerste keer in zijn carrière was dat hem zoiets overkwam.

Alcaraz speelde in de andere halve finale tegen Medvedev en domineerde de wedstrijd met zijn agressieve spel. Hij brak Medvedev meerdere keren en won uiteindelijk met overtuiging.

Medvedev voortdurend onder druk

Alcaraz kon zijn favoriete spel spelen en zette Medvedev voortdurend onder druk. Medvedev kon geen vuist maken en Alcaraz maakte de wedstrijd probleemloos af.

Alcaraz ziet de finale tegen Djokovic als een grote uitdaging, maar hij is vastberaden om te vechten voor de overwinning. Hij is de derde Spanjaard die de finale op Wimbledon haalt, na Manuel Santana en Rafael Nadal.

Plaats een reactie