Tallon Griekspoor en Bart Stevens verrassen op Wimbledon

Na een aantal zware maanden en zijn vroege exit op Wimbledon in het enkelspel, keek tennisser Tallon Griekspoor uit naar een welverdiende vakantie. Maar zijn goede vriend Bart Stevens gooide roet in het eten. Samen vormden ze een gelegenheidsduo in het dubbelspel op Wimbledon, zonder al te hoge verwachtingen. Tot hun verbazing staan ze nu in de kwartfinales.

“Daar gaat mijn vakantie,” bedankte Griekspoor zijn dubbelpartner na hun verrassende overwinning op het als derde geplaatste duo Rajeev Ram en Joe Salisbury in de eerste ronde.

Verbazingwekkende prestatie

Inmiddels hebben Griekspoor en Stevens nog twee overwinningen behaald en staan ze tot ieders verbazing bij de laatste acht van een grandslamtoernooi. “Een jongensdroom,” zegt de 25-jarige Stevens.

“Tallon doet echt zijn best, ondanks dat hij eigenlijk op vakantie wil. Hij doet het voor mij, maar ik denk dat hij er zelf ook van geniet,” voegt hij eraan toe.

Voor Stevens was het al een overwinning op zich dat hij mocht spelen op Wimbledon. Hoewel hij samen met de Fin Patrik Niklas-Salminen redelijk succesvol is in het dubbelspel, krijgt hij op eigen kracht geen toegang tot grandslamtoernooien met zijn 116e plaats op de wereldranglijst.

“Tallon was mijn enige optie om hier te mogen spelen. Zo simpel is het,” zegt Stevens realistisch en dankbaar. “Als Tallon niet met mij wilde spelen, was ik hier niet. Het is geweldig dat hij het wilde doen.”

Belangrijke kans

Voor de een is het dubbelspel op Wimbledon slechts een leuk extraatje, maar voor de ander kan het een carrièrebepalende kans zijn. “Hier draait het om veel punten. En die krijg je niet vaak,” zegt Stevens, die door hun succes de top-80 zal benaderen.

“Daarom is het belangrijk dat ik deze kans grijp. Het is geweldig dat het zo uitpakt. Dit levert veel belangrijke punten voor mij op.”

Griekspoor zal pas in de eerste week van augustus terugkeren op de baan voor het enkelspel, tijdens het toernooi in Washington. Hij zal zich terugtrekken voor de toernooien van Bastad en Hamburg die daarvoor plaatsvinden.

Plaats een reactie