Koolhof bereikt halve finales Wimbledon in mannendubbelspel

Wesley Koolhof heeft een mijlpaal bereikt in zijn carrière door voor het eerst de halve finales op Wimbledon te bereiken in het mannendubbelspel. Samen met zijn Britse partner Neal Skupski versloeg hij het Uruguayaanse duo Ariel Behar en de Tsjech Adam Pavlásek met 4-6, 6-2, 6-3.

In de halve finales zal Koolhof echter geen Nederlands onderonsje hebben met Tallon Griekspoor en Bart Stevens. Het gelegenheidsduo, dat tevens goede vrienden zijn, verloor in de kwartfinale van de Indiër Rohan Bopanna en de Australiër Matthew Ebden met 7-6 (3), 5-7, 2-6.

Indrukwekkende prestaties

Koolhof heeft als dubbelspeler al diverse successen gevierd, waaronder de eindzege van de ATP Finals in 2020, twee finaleplaatsen op de US Open (2020 en 2022) en het bereiken van de nummer één positie op de wereldranglijst in 2022.

De enige ontbrekende prijs op het palmares van de huidige nummer twee van de wereld uit Duiven is het winnen van een grandslamtitel. Koolhof en Skupski hebben samen al acht ATP-toernooien gewonnen.

Griekspoor kan nu genieten van zijn vakantie. De Noord-Hollander, die in het enkelspel in de eerste ronde werd uitgeschakeld, heeft langer kunnen genieten van zijn avontuur in het dubbelspel met Stevens dan hij aanvankelijk had verwacht.

Griekspoor/Stevens waren slechts één game verwijderd van de overwinning op 5-4 in de tweede set, maar een slordige game op 5-5 keerde het momentum in het voordeel van Ebden/Bopanna. Vanaf dat moment hadden zij de controle over de wedstrijd.

Voorlopig zullen de wegen van het Nederlandse duo weer scheiden. Griekspoor zal over ruim twee weken deelnemen aan het ATP-toernooi in Washington, terwijl Stevens in het challengercircuit op zoek zal gaan naar punten voor de wereldranglijst.

Middelkoop niet in finale gemengd dubbelspel

Matwé Middelkoop is er niet in geslaagd om met zijn Indonesische partner Aldila Sutjiadi de finale van het gemengd dubbelspel te bereiken. Het duo verloor in de halve finale van het Chinese duo Yifan Xu en de Belg Joran Vliegen met 1-6, 6-3, 3-6.

In het herendubbelspel op Wimbledon kwam Middelkoop samen met zijn Braziliaanse partner Marcelo Demoliner niet verder dan de eerste ronde.

Plaats een reactie