Jabeur wreekt zich op Rybakina en bereikt halve finales Wimbledon

Onze Jabeur maakt dit jaar opnieuw indruk op Wimbledon, net zoals in 2022. De 28-jarige Tunesische nam wraak op de Kazachse Jelena Rybakina in de kwartfinales, nadat Rybakina haar vorig jaar van de titel had afgehouden: 6-7 (5), 6-4, 6-1.

“Ik zou willen dat we deze wedstrijd konden ruilen voor de finale van vorig jaar”, zei Jabeur met een glimlach op het Centre Court na haar overwinning. De tennisster verloor toen de finale in drie sets, nadat ze de eerste set had gewonnen.

Leren van fouten

Na die finale was Jabeur compleet uitgeput en moest ze getroost worden door haar begeleidingsteam, zoals te zien was in de Netflix-documentaire Break Point.

“Hier leren we van. We richten ons op volgend jaar. We gaan door op de ingeslagen weg. Waar leren we het meest van? Door te leren van onze fouten”, waren de troostende woorden van haar coach destijds.

En Jabeur bleek inderdaad van die fouten te hebben geleerd.

Met sterke returns en slimme dropshots had Jabeur op 6-5 de kans om de set te winnen. Helaas miste ze een setpunt en mede daardoor was Rybakina de beste in de tiebreak.

De titelverdedigster bleef goed serveren en haar slagen waren ook erg nauwkeurig. Maar de als zesde geplaatste Jabeur was scherper, durfde meer en had soms geluk, bijvoorbeeld bij 3-1 in de derde set, met drie ballen op de lijn.

“Ik bleef gewoon vechten. Ik wist dat ik dit niet makkelijk kon opgeven, anders zou ze me verslaan. Dus ik probeerde zoveel mogelijk voor mijn slagen te gaan”, zei Jabeur.

Jabeur bereidt zich nu voor op een kraker in de halve finales tegen Aryna Sabalenka. De nummer twee van de wereld uit Belarus bereikte voor de tweede keer de halve finale op Wimbledon door de Amerikaanse Madison Keys te verslaan: 6-2, 6-4.

De krachtige slagen van de 25-jarige Sabalenka gaven de doorslag op Court 1. Na het winnen van de eerste set kreeg de halvefinaliste van 2021 plotseling meer tegenstand van Keys, die voor de negende keer in de kwartfinales van een grandslamtoernooi stond (tweede keer op Wimbledon).

Plotseling begon de 28-jarige Amerikaanse Sabalenka te trakteren op een aantal harde winners en nam ze een voorsprong van 4-2.

Sabalenka, die ook in 2021 de halve finale op Wimbledon haalde, vocht echter terug, herwon het vertrouwen in haar slagen en won overtuigend vier games op rij.

Sabalenka won dit jaar al de Australian Open (haar eerste grandslamtitel), maar de eindoverwinning op Wimbledon? Dat is andere koek. Daar droomde ze al van toen ze nog een klein kind was. “Wimbledon is gewoon anders. Het is speciaal”, zei ze na haar overwinning.

De andere halve finale in het vrouwenenkelspel op de All England Club gaat tussen de Oekraïense Jelina Svitolina en de Tsjechische Marketa Vondrousova.

Plaats een reactie