Svitolina bereikt halve finales Wimbledon met Sluiter als coach

Jelina Svitolina heeft onder begeleiding van coach Raemon Sluiter haar succesvolle optreden op Wimbledon voortgezet. De 28-jarige Oekraïense versloeg in een spannend duel de Poolse nummer één van de wereld, Iga Swiatek, met 7-5, 6-7 (5), 6-2 en bereikte daarmee de halve finales.

Svitolina, voormalig nummer drie van de wereld, keerde drie maanden geleden terug op de tennisbaan na de geboorte van haar dochter vorig jaar. Onder leiding van Sluiter, die sinds maart haar coach is, behaalde ze al veel succes. Zo won ze in mei het graveltoernooi van Straatsburg en bereikte ze de kwartfinales op Roland Garros.

Onverwacht succes

“Het is een ongelooflijk gevoel om hier te spelen”, zei Svitolina na afloop. “Als iemand voor het toernooi had gezegd dat ik de nummer één van de wereld zou verslaan en de halve finales zou halen, had ik diegene voor gek verklaard. Het was zeker niet makkelijk, maar ik ben erg trots.”

Svitolina, momenteel nummer 76 van de wereld, heeft gedurende het hele toernooi al veel vechtlust getoond. Ook tegen Swiatek, die voor het eerst in de kwartfinales stond in Londen, gaf ze niet op.

In de eerste set kwam Swiatek twee keer op voorsprong, maar Svitolina wist terug te vechten en won uiteindelijk de set met 7-5. In de tweede set gaf Swiatek opnieuw een voorsprong uit handen, maar wist ze toch de tiebreak te winnen. In de beslissende derde set speelde Svitolina steeds beter en won uiteindelijk met 6-2.

‘Geweldige klik met Sluiter’

Na afloop kreeg Svitolina een luid applaus van het publiek en ook Sluiter was tevreden. “Ik zou wel een biertje lusten”, zei ze. “Even genieten met mijn team en daarna zorgen dat ik klaar ben voor de halve finale.”

Tijdens de persconferentie prees Svitolina haar coach Sluiter. “We praten veel over verschillende spelstijlen en hoe ik moet spelen”, zei ze. “Hij is niet alleen een geweldige coach, maar ook een geweldig persoon. We hebben een goede klik, zowel op als buiten de baan. Ik ben blij dat we deze band hebben opgebouwd.”

In de halve finales zal Svitolina het opnemen tegen de Tsjechische Markéta Vondrousová, die de Amerikaanse Jessica Pegula versloeg. Het wordt de tweede halve finale voor Svitolina op Wimbledon, na die van 2019. In datzelfde jaar bereikte ze ook de halve finales op de US Open.

Plaats een reactie