Novak Djokovic naar halve finales Wimbledon na overwinning op Andrej Roeblev

Novak Djokovic heeft na een moeilijke start tegen Andrej Roeblev een plek in de halve finales van Wimbledon veroverd. De als tweede geplaatste titelverdediger versloeg de als zevende geplaatste Roeblev met 4-6, 6-1, 6-4, 6-3. Dit was de 33e opeenvolgende overwinning voor de 36-jarige Djokovic op het heilige gras.

De Serviër en de Rus speelden een prachtige wedstrijd met veel spannende baselinerally’s. In de eerste set liep de service van Djokovic nog niet lekker en Roeblev profiteerde optimaal met een break op 4-4. Dit was de tweede keer tijdens dit toernooi in Londen dat Djokovic een set verloor.

‘Alleen maar denken aan de volgende wedstrijd’

Op maandag moest Djokovic de derde set afstaan aan de Pool Hubert Hurkacz. Ook toen won hij uiteindelijk in vier sets. De zevenvoudig Wimbledon-kampioen begon daarna beter te serveren tegen Roeblev en domineerde vaker in de rally’s.

Roeblev vocht voor wat hij waard was (de tiende game van set drie duurde bijna een kwartier), maar uiteindelijk was Djokovic te sterk. Met een plek in de halve finales is de Serviër, die al ruim tien jaar ongeslagen is op het Centre Court van Wimbledon, nog maar twee overwinningen verwijderd van zijn 24e grandslamtitel.

Met zijn 23e titel, de overwinning op Roland Garros in juni, is Djokovic al de meest succesvolle mannelijke tennisser aller tijden. Rafael Nadal staat op 22 titels en de gestopte Roger Federer op 20. “Het zijn slechts statistieken”, reageerde Djokovic. “Ik denk nu alleen aan de volgende wedstrijd. Hopelijk kan ik nog een keer winnen.”

Sinner doorbreekt kwartfinalevloek

In de halve finales zal Djokovic het opnemen tegen de als achtste geplaatste Jannik Sinner. Voor het eerst heeft de Italiaan de laatste vier bereikt op een grandslamtoernooi. Na vier verloren kwartfinales (Roland Garros 2020, Australian Open, Wimbledon en US Open in 2022) won hij op Wimbledon met 6-4, 3-6, 6-2, 6-2 van hardhitter Roman Safioellin.

De 25-jarige Rus Safioellin verraste iedereen door de kwartfinales te bereiken in Londen. Hij kon de derde speler worden (na John McEnroe in 1977 en David Nalbandian in 2002) die bij zijn debuut op Wimbledon de halve finales haalde, maar Sinner stak daar een stokje voor.

De als achtste geplaatste Italiaan speelde sterk, hoewel hij een vreemde inzinking had in de tweede set. Safioellin won vijf games op rij vanaf 1-3, maar daarna nam Sinner weer de controle. Voor Sinner is het komende duel met Djokovic een kans op revanche. Vorig jaar verloor de Italiaan in de kwartfinales van de Serviër na een 2-0 voorsprong in sets.

Plaats een reactie