Spanning op Wimbledon: Eubanks verslaat Tsitsipas, Djokovic, Alcaraz en Medvedev naar kwartfinales

Een verrassende overwinning op Wimbledon: de Amerikaan Christopher Eubanks heeft de als vijfde geplaatste Stefanos Tsitsipas uit het toernooi geknikkerd. Eubanks, de nummer 43 van de wereld, won na een spannende vijfsetter met 3-6, 7-6 (4), 3-6, 6-4, 6-4.

Carlos Alcaraz bereikte voor de eerste keer in zijn carrière de kwartfinales door Matteo Berrettini te verslaan met 3-6, 6-3, 6-3, 6-3. Eerder op de dag plaatste titelhouder Novak Djokovic zich ook voor de laatste acht. De Serviër versloeg Hubert Hurkacz met 7-6 (8), 7-6 (8), 5-7, 6-4 in een wedstrijd die over twee dagen werd gespeeld.

Eubanks blijft kalm

De 27-jarige Eubanks viel eerder deze maand al op toen hij het grastoernooi op Mallorca won. Hij is met zijn 2.01 meter de op een na langste speler op Wimbledon, na John Isner (2.08 meter). Eubanks viel op door zijn kalmte en sterke forehands.

Zelfs toen hij in de vijfde set een 3-1 voorsprong verspeelde, bleef hij rustig. Hij bleef stevig spelen, brak Tsitsipas opnieuw en won de beslissende set.

Djokovic wint na onderbreking

Het duel van Djokovic (nummer twee van de wereld) werd zondagavond stilgelegd bij een 2-0 voorsprong in sets. Vanwege de regels op Wimbledon mocht er na 23.00 uur niet meer getennist worden. Het duel werd daarom de volgende dag voortgezet.

De eerste twee sets waren al erg spannend. In de eerste set stond de Poolse speler Hubert Hurkacz (nummer achttien van de wereld) met 6-3 voor in de tiebreak. Maar Djokovic wist de set alsnog te winnen met vijf opeenvolgende punten. Djokovic won ook de tweede set.

Op maandag pakte Hurkacz knap de derde set, maar dat was het enige wat hij kon bereiken. Djokovic sloeg toe bij 3-3 in de vierde set en dat was het eerste serviceverlies voor Hurkacz in het hele toernooi.

Alcaraz naar de kwartfinales

Alcaraz, de nummer één van de wereld, had in het begin moeite met Berrettini (nummer 38 van de wereld). Berrettini heeft vier van zijn acht titels op gras gewonnen en stond in 2021 in de finale van Wimbledon tegenover Djokovic. Door blessures had hij sinds april maar één wedstrijd gespeeld.

Berrettini sloeg hard, maar werd slordiger naarmate de wedstrijd vorderde. Alcaraz kreeg steeds beter zicht op Berrettini’s service. De twintigjarige Alcaraz, die eerder deze maand het toernooi van Queen’s won, had vier matchpoints nodig om Berrettini te verslaan.

In de kwartfinales speelt Alcaraz tegen de Deen Holger Rune. Rune versloeg Grigor Dimitrov (nummer 21 van de wereld) met 3-6, 7-6 (6), 7-6 (4), 6-3.

Medvedev eenvoudig naar kwartfinales

Ook Medvedev heeft de kwartfinales bereikt, voor de eerste keer in zijn carrière. De Rus, nummer drie van de wereld, won eenvoudig van Jirí Lehecka.

Lehecka, de Tsjechische tegenstander, gaf op bij een stand van 4-6, 2-6 vanwege blaren op zijn rechtervoet. Lehecka (nummer 37 van de wereld) verloor vorig jaar in de eerste ronde van alle grandslamtoernooien. Dit jaar bereikte hij echter de kwartfinales van de Australian Open.

Medvedev was simpelweg te sterk voor Lehecka. Lehecka had dit toernooi gewonnen van Sebastian Ofner, Francisco Cerundolo en Tommy Paul. In de wedstrijd tegen Paul (nummer 16 van de wereld), die ruim vier uur duurde, had Lehecka ook al last van blaren.

Plaats een reactie