Novak Djokovic op weg naar de kwartfinales op Wimbledon

Titelverdediger Novak Djokovic heeft nog één set nodig om de kwartfinales op Wimbledon te bereiken. In zijn wedstrijd tegen Hubert Hurkacz stond de Serviër zondagavond met 7-6 (6), 7-6 (6), 0-0 voor, toen de wedstrijd werd stilgelegd.

Hurkacz, de achttiende geplaatste speler, maakte het de nummer twee van de wereld erg moeilijk. De eerste twee sets waren buitengewoon spannend (Hurkacz kreeg zelfs vijf setpunten), maar Djokovic wist ze nipt te winnen.

Vanwege de avondklok op het grastoernooi in Engeland, die voorschrijft dat er niet later dan 23.00 uur getennist mag worden om overlast voor omwonenden te voorkomen, werd de wedstrijd na de tweede set stilgelegd. Het vervolg zal morgen plaatsvinden.

Andrej Roeblev behaalt zwaarbevochten overwinning

Na een spannende vijfsetter heeft Andrej Roeblev voor het eerst de kwartfinales op Wimbledon bereikt. De Russische nummer zeven van de wereld versloeg Aleksandr Boeblik met 7-5, 6-3, 6-7 (6), 6-7 (5), 6-4.

Boeblik, de 26ste geplaatste speler, wisselde in hoog tempo hoogtepunten en aces (in totaal 39) af met dubbele fouten (maar liefst 14) en rare missers. Met twee opeenvolgende dubbele fouten gaf de in Rusland geboren Kazak de eerste set weg.

Roeblev speelde solide, maakte slechts 21 fouten en werd niet gebroken, maar desondanks werd het een vijfsetter doordat Boeblik in de vierde set twee matchpoints wist weg te werken. In de beslissende vijfde set was Boeblik te wisselvallig, wat Roeblev ten goede kwam.

Plaats een reactie