Belarussische Sabalenka bereikt achtste finales op Wimbledon

Aryna Sabalenka heeft zich op Wimbledon geplaatst voor de achtste finales. De als tweede geplaatste Belarussische, die vorig jaar afwezig was vanwege politieke spanningen, versloeg Anna Blinkova in twee sets: 6-2, 6-3.

Sabalenka had in de vorige ontmoetingen met Blinkova moeite gehad, maar dit keer wist ze haar tegenstander overtuigend te verslaan. Blinkova had moeite met haar tweede service, wat Sabalenka goed wist uit te buiten.

In de volgende ronde staat Sabalenka tegenover Jekaterina Aleksandrova, een tegenstander waar ze in het verleden moeite mee heeft gehad. Aleksandrova heeft drie van de vijf onderlinge duels gewonnen, waaronder de finales in Den Bosch (2022) en Shenzhen (2017).

Titelverdedigster Rybakina overtuigt met overwinning

Jelena Rybakina had minder dan een uur nodig om de vierde ronde te bereiken. De Kazachse, die een moeilijke voorbereiding had vanwege een virusinfectie, versloeg Katie Boulter met 6-1, 6-1.

Rybakina had tot nu toe nog niet haar beste spel laten zien op het gras van Wimbledon, maar tegen Boulter lukte het haar wel. Met zes aces wist ze de eerste set naar zich toe te trekken en ook in de tweede set liet ze zich niet van de wijs brengen.

Kvitová verslaat Servische debutante Stevanovic

Petra Kvitová heeft zich voor de zevende keer geplaatst voor de achtste finales op Wimbledon. De tweevoudig kampioene versloeg Natalija Stevanovic met 6-3, 7-5.

De Tsjechische had het niet makkelijk tegen de Servische debutante, die eerder in het toernooi al voor verrassingen had gezorgd. Stevanovic kreeg kansen om te breken, maar wist er slechts drie te benutten.

Vanwege regen moest de wedstrijd worden onderbroken, maar Kvitová wist na de hervatting de score snel om te draaien. In de spannende slotgame liet Stevanovic kansen op een rebreak liggen, waardoor Kvitová uiteindelijk de overwinning pakte.

Jabeur op koers voor nieuwe finaleplaats

Ons Jabeur heeft zich net als in voorgaande jaren geplaatst voor de achtste finales op Wimbledon. De verliezend finaliste van vorig jaar versloeg Bianca Andreescu met 3-6, 6-3, 6-4.

Andreescu maakte het Jabeur moeilijk met haar dropshots en slices, maar na een regenpauze wist Jabeur haar spel te verbeteren. Op 4-4 in de derde set plaatste ze de beslissende break.

Plaats een reactie