Alcaraz wint van Jarry, Medvedev evenaart beste prestatie in Londen

Carlos Alcaraz heeft zich opnieuw geplaatst voor de achtste finales van Wimbledon. De Spaanse tennisser, die vorig jaar ook al de achtste finales bereikte, moest hard werken tegen Nicolás Jarry en won uiteindelijk met 6-3, 6-7 (6), 6-3, 7-5.

Jarry, een lange Chileense speler van 1,98 meter, maakte indruk met zijn krachtige slagen. Alcaraz had moeite om grip op de wedstrijd te krijgen en verloor voor het eerst dit toernooi een set, ondanks dat hij een achterstand wist goed te maken. Op 6-5 in de tiebreak maakte hij echter een fout bij een makkelijke bal, wat hem duur kwam te staan.

In de derde set zakte Jarry ver weg, maar in de vierde set kwam hij weer sterk terug. De 27-jarige Chileen, die onlangs voor het eerst de derde ronde op een grandslamtoernooi bereikte op Roland Garros, stond op een gegeven moment met 4-1 voor.

Alcaraz bleef echter vechten en profiteerde van een fout aan de andere kant van het net. Hij brak zelfs nog een tweede keer en trok uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe, nadat hij eerst nog een breekpunt had overleefd.

Medvedev verslaat Fucsovics na zware strijd

Ook Daniil Medvedev wist zijn wedstrijd in de derde ronde te winnen. De Russische tennisser wist zich los te worstelen uit de greep van de Hongaar Márton Fucsovics en won met 4-6, 6-3, 6-4, 6-4.

Fucsovics, die in de eerste ronde Tallon Griekspoor versloeg, had Medvedev in 2020 op Roland Garros ook al verslagen. Met gevarieerd spel wist hij de Rus onder druk te zetten.

Medvedev slaagde er echter in om zijn fouten te verminderen en kreeg daardoor meer vertrouwen. Fucsovics maakte juist meer fouten. In de vierde set verzwikte de Hongaar zijn enkel, maar hij vocht nog wel door. Na drie uur spelen stond hij echter met lege handen.

Medvedev, die vorig jaar niet mocht deelnemen aan Wimbledon vanwege de Russische inval in Oekraïne, evenaarde met deze overwinning zijn beste prestatie in Londen van 2021.

Tsitsipas en Rune ook door naar achtste finales

Ook Stefanos Tsitsipas heeft zich geplaatst voor de achtste finales van Wimbledon. De Griekse tennisser, die voor de tweede keer de achtste finales bereikt, versloeg Laslo Djere uit Servië met 6-4, 7-6 (5), 6-4. Tsitsipas had eerder deze week nog vijf sets nodig tegen Dominic Thiem en Andy Murray.

De Deense tennisser Holger Rune, die als zesde geplaatst is, won na een vier uur durende thriller van Alejandro Davidovich Fokina met 6-3, 4-6, 3-6, 6-4, 7-6 (8).

In de beslissende set miste Davidovich op 5-4 twee matchpoints. Rune kreeg op zijn beurt op 5-5 een breekpunt, maar slaagde er niet in om te breken. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in een supertiebreak, waarin Davidovich een 8-5 voorsprong uit handen gaf door een curieuze onderhandse opslag op 8-8.

Als laatste wist de Italiaan Matteo Berrettini zich te plaatsen voor de achtste finales. Hij versloeg de Duitser Alexander Zverev, die in de eerste ronde Gijs Brouwer versloeg, met 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5).

Plaats een reactie