Van de Zandschulp komt tekort tegen Davidovich op Wimbledon

Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd de derde ronde te bereiken op Wimbledon. De nummer 44 van de wereld liet herstel zien in zijn partij tegen Alejandro Davidovich Fokina, maar het was niet genoeg voor de overwinning: 1-6, 6-2, 2-6, 3-6.

Alle Nederlanders zijn nu uitgeschakeld in het enkelspel, aangezien Tallon Griekspoor en Gijs Brouwer al in de eerste ronde verloren.

Van de Zandschulp leek sterk van start te gaan tegen Davidovich. Hij had een goede eerste servicebeurt, maar Davidovich vocht terug en brak Van de Zandschulp. De Nederlander maakte ook een dubbele fout en een afzwaaier met de forehand, wat resulteerde in de eerste break van de wedstrijd.

In de tweede set was Van de Zandschulp eerder bij de les. Zijn serveerwerk verbeterde en hij had meer controle over het spel tegen Davidovich. Hij brak de Spanjaard meteen bij een 1-0 voorsprong.

Echter, Van de Zandschulp kon zijn voorsprong niet vasthouden. Hij leverde meteen zijn service in aan het begin van de derde set. Hoewel hij nog kansen kreeg om terug te vechten, wist Davidovich zich telkens uit benarde situaties te redden.

‘Wisselvallig, wel kansen gehad’

“Het was wisselvallig, twee sets goed gespeeld. Ik had drie servicegames om wat terug te doen, dat had een kantelpunt kunnen zijn. Maar jammer genoeg pak ik die kansen niet”, aldus Van de Zandschulp na afloop.

In de vierde set kende Van de Zandschulp opnieuw een valse start. Zijn zevende dubbele fout van de wedstrijd kostte hem een servicegame op 1-1. Uiteindelijk resulteerde dit in zijn uitschakeling in de derde ronde.

“Vorig jaar presteerde ik beter op gras, met onder andere een verloren vierde ronde tegen Nadal op Wimbledon en een halve finale op Queen’s”, concludeert Van de Zandschulp. Door een blessure had hij geen ideale voorbereiding op Wimbledon. “Voor mij is het belangrijk dat ik meer vertrouwen kan opdoen in de toernooien voorafgaand aan Wimbledon.”

Plaats een reactie