Novak Djokovic naar vierde ronde op Wimbledon, Medvedev en Swiatek ook verder

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de vierde ronde op Wimbledon. De Servische nummer twee van de wereld had weinig moeite met drievoudig grandslamwinnaar Stan Wawrinka en won met 6-3, 6-1, 7-6 (5).

Eerder op de dag bereikte Daniil Medvedev de derde ronde door Adrian Mannarino te verslaan. Bij de vrouwen plaatste Iga Swiatek, de nummer één van de wereld, zich voor de vierde ronde door Petra Martic (29ste in de ranking) in twee sets te verslaan.

‘Murray zorgt voor spektakel op Wimbledon’

Andy Murray kon helaas niet stunten tegen Stefanos Tsitsipas. De Griek, vijfde op de wereldranglijst, versloeg Murray (40ste) in een fantastisch duel met 7-6 (3), 6-7 (2), 4-6, 7-6 (3), 6-4. De 36-jarige Schot zorgde voor twee dagen spektakel op Wimbledon, maar Tsitsipas was uiteindelijk de betere speler.

Djokovic domineerde de wedstrijd tegen Wawrinka, die drievoudig Grand Slam-winnaar is. Zowel de eerste als de tweede set werden eenvoudig gewonnen door de Serviër. Hij brak Wawrinka zelfs drie keer in de tweede set.

Wawrinka, 88ste op de wereldranglijst en winnaar van de Australian Open (2014), Roland Garros (2015) en US Open (2016), wist geen enkele breekkans te creëren. Hij sleepte wel een tiebreak uit in de derde set, waarin hij met 5-3 voorkwam, maar uiteindelijk vier punten op rij verloor.

Medvedev scherper in de wedstrijd

Medvedev was gewaarschuwd voor zijn wedstrijd tegen Mannarino, aangezien hij dit seizoen al van hem had verloren. Maar de Rus speelde uitstekend, hoewel hij op donderdag verzuimde om door te drukken bij een 4-2 voorsprong in de derde set.

De wedstrijd werd op vrijdag hervat bij een 4-4 stand, nadat het duel over twee dagen was uitgesmeerd vanwege de duisternis. Medvedev was ditmaal scherper en na een breekkans in de elfde game maakte hij het karwei af in de tiebreak met zijn tweede matchpunt.

Sabalenka komt laat op gang

Aryna Sabalenka moest flink aan de bak. De Belarussische (WTA-2), winnares van de Australian Open dit jaar en halvefinaliste op Roland Garros, had het moeilijk tegen Varvara Gratsjeva (WTA-41), maar wist uiteindelijk te winnen met 2-6, 7-5, 6-2.

Sabalenka had in de eerste set weinig controle over de 22-jarige Française. In de tweede set gaven beide spelers weinig punten weg op hun service, tot de elfde game waarin Sabalenka haar derde breekkans benutte. Daarna was Gratsjeva, die tot vorige maand nog voor Rusland uitkwam, niet meer op haar best.

Plaats een reactie