Titelhoudster Rybakina eenvoudig door naar derde ronde

Jelena Rybakina heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon. De Kazachse versloeg Alizé Cornet, de nummer 74 van de wereld, met 6-2, 7-6 (2).

In de eerste ronde verloor Rybakina nog de eerste set, maar dit keer liet ze er geen gras over groeien. Met haar krachtige slagen won ze snel de eerste set. Cornet, 33 jaar oud, heeft in Londen nooit verder dan de achtste finales weten te komen, maar heeft wel verrassende overwinningen behaald tegen onder andere Serena Williams in 2014 en Iga Swiatek in 2022.

Cornet wist in de tweede set stand te houden, mede dankzij 32 onnodige fouten van Rybakina. Op 5-5 liet ze vijf breekkansen liggen en maakte ze een harde val. Toch wist ze nog een tiebreak af te dwingen, waarin Rybakina de overhand had.

Muchová strandt in eerste ronde

Karolína Muchová werd in de eerste ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De als zestiende geplaatste Tsjechische verloor met 4-6, 7-5, 1-6 van de Duitse Jule Niemeier, de nummer 103 van de wereld.

Muchová stond vorige maand nog in de finale van Roland Garros. Niemeier bereikte vorig jaar de kwartfinales, maar heeft de afgelopen zes maanden slechts vijf wedstrijden gewonnen.

Bij de mannen wist Casper Ruud, finalist op Roland Garros, ook dit jaar niet verder te komen dan de tweede ronde in Londen. Hij verloor met 4-6, 6-3, 6-4, 3-6, 0-6 van de Brit Liam Broady.

Ruud liet eerder in het toernooi al geen sterk spel zien en ook tegen Broady lukte het niet. De Noor maakte vaak verkeerde keuzes en werd in de laatste set twee keer op love gebroken. Broady speelde zijn beste tennis met de steun van het Britse publiek.

Medvedev en Murray hervatten wedstrijden op vrijdag

Het duel tussen Daniil Medvedev en Adrian Mannarino werd gestaakt in de derde set vanwege duisternis. Op dat moment leidde Medvedev met 6-3, 6-3, 4-4.

Omdat er na 23.00 uur niet meer gespeeld wordt in Londen, werd ook de wedstrijd tussen Andy Murray en Stéfanos Tsitsipás gestaakt. Na drie intensieve sets leidde Murray met 6-7, 7-6, 6-4. Beide wedstrijden worden op vrijdag voortgezet.

Plaats een reactie