Botic van de Zandschulp toont veerkracht en behaalt overwinning op Wimbledon

Na een mindere periode was de overwinning van Botic van de Zandschulp op Wimbledon een welkome opsteker. Hoewel het tennis niet altijd even mooi was, was het af en toe nodig om te knokken.

In de eerste ronde van Wimbledon versloeg de nummer 44 van de wereld de Chinees Zhang Zhizhen in vijf sets: 2-6, 7-6 (3), 7-6 (6), 3-6, 6-2.

Veerkracht

Na het verlies van de eerste set stond Van de Zandschulp met 4-1 achter, nadat hij eerder last had van een voetblessure. Maar de Nederlander toonde veerkracht.

“In het begin probeerde ik eigenlijk te goed te spelen, volgens het ideale plaatje. Toen heb ik besloten om wat meer werktennis te laten zien. Ik denk dat dat een belangrijke fase was in de wedstrijd”, aldus Van de Zandschulp.

Hij vocht zich terug in de tweede set en won deze uiteindelijk via een tiebreak. Daarna ging het op en neer, maar in de vijfde set gaf Van de Zandschulp zijn Chinese tegenstander het nakijken.

In de tweede ronde staat Van de Zandschulp tegenover de als 31ste geplaatste Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina. “Ik ben benieuwd hoe ik me morgen voel. Dit was mijn eerste lange wedstrijd op gras. Het wordt een strijd. We zullen zien hoe het gaat”, aldus Van de Zandschulp.

Eervol ten onder

Voor debutant Gijs Brouwer was de eerste ronde van Wimbledon het eindstation. De qualifier verloor eervol van Alexander Zverev met 4-6, 6-7 (4), 6-7 (5).

“Ik baal een beetje van de gemiste kansen in de tweede set”, zei Brouwer, verwijzend naar de twee setpunten die hij niet wist te benutten bij een 6-5 voorsprong.

“Dat is het enige waar ik mezelf echt de schuld van kan geven. Verder ben ik blij met de ervaring en hoe ik heb gespeeld”, voegde hij eraan toe.

Als nummer 153 van de wereld streeft Brouwer nog steeds naar een plek in de top 100 van de ATP-ranking. Na zijn uitschakeling reist hij af naar Newport in de Verenigde Staten. Daar hoopt hij, ook op gras, punten te verdienen.

Plaats een reactie