Spannende wedstrijden op Wimbledon, met klimaatprotesten voor onrust

Titelverdediger Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon. De nummer twee van de wereld versloeg Jordan Thompson met 6-3, 7-6 (4), 7-5. Ook Iga Swiatek, de nummer één bij de vrouwen, heeft de derde ronde bereikt. Zij versloeg Sara Sorribes met 6-2, 6-0. Swiatek was vorige week geblesseerd, maar lijkt nu weer fit te zijn.

Daniil Medvedev, de nummer drie van de wereld, heeft de tweede ronde bereikt door Arthur Fery te verslaan met 7-5, 6-4, 6-3.

Regen en protesten zorgen voor onderbrekingen

Vanwege de regen moest het spel op Court One meerdere keren worden stilgelegd, net als op de buitenbanen. Hierdoor werden de wedstrijden van Botic van de Zandschulp en Gijs Brouwer verplaatst naar donderdag. Op baan 18 vonden er ondanks de regen genoeg gebeurtenissen plaats. Klimaatactivisten betraden meerdere keren de baan.

Activisten van ‘Just Stop Oil’ strooiden oranje confetti over het gras tijdens twee wedstrijden op baan 18. Deze groep heeft in het verleden ook al oranje poeder over een snookertafel gestrooid tijdens het WK snooker in Sheffield.

Djokovic geeft geen enkele kans weg

Normaal gesproken verliest Djokovic in zijn eerste wedstrijden op grandslamtoernooien weleens een set tegen mindere tegenstanders. Maar tegen Thompson was hij direct bij de les. Thompson verloor onlangs nog de finale in Rosmalen van Griekspoor. Hij speelde aanvallend tegen Djokovic, maar kreeg geen enkele kans om een set af te snoepen van de sterke Djokovic.

Medvedev, geboren in Rusland, maakte vorig jaar indruk op gras, maar mocht vanwege de oorlog in Oekraïne niet spelen in Londen. Dit jaar heeft hij al twee van zijn vier graswedstrijden verloren. Ook vandaag had hij het moeilijk tegen de 20-jarige Fery. De Brit brak Medvedev zelfs twee keer, maar kwam uiteindelijk tekort.

Sakkari uitgeschakeld in eerste ronde

Maria Sakkari, als achtste geplaatst, is al in de eerste ronde uitgeschakeld. Zij verloor met 6-0, 5-7, 2-6 van Marta Kostjoek uit Oekraïne.

Plaats een reactie