Griekspoor vroegtijdig uitgeschakeld op Wimbledon

Tallon Griekspoor is al uitgeschakeld op Wimbledon. De Nederlandse tennisser, die onlangs het grastoernooi van Rosmalen won en als 28e geplaatst was in Londen, kon zijn achterstand tegen Márton Fucsovics niet meer inhalen en verloor met 4-6, 2-6, 4-6.

De wedstrijd van Griekspoor tegen de Hongaar begon op dinsdag, maar werd vanwege aanhoudende regen onderbroken. Het stond op dat moment 6-3, 3-1 in het voordeel van Fucsovics. Vandaag werd de wedstrijd hervat en uiteindelijk beslist.

Vertraging voor Van de Zandschulp en Brouwer

Botic van de Zandschulp en Gijs Brouwer hebben nog niet kunnen spelen op Wimbledon. Hun eerste ronde werd al verplaatst van dinsdag naar woensdag en vandaag zijn hun wedstrijden zelfs doorgeschoven naar donderdag. Van de Zandschulp speelt om 12.00 uur en Brouwer om 14.00 uur.

In tegenstelling tot Griekspoor hebben spelers zoals Novak Djokovic al de derde ronde bereikt. Zij spelen op overdekte banen en hebben dus geen last van de regen.

De organisatie van Wimbledon heeft laten weten dat er geen speciale regels zijn met betrekking tot het speelschema. In het geval van Van de Zandschulp is het volgens de organisatie gewoon pech.

“Het schema hangt af van verschillende factoren, zoals televisiezenders en de rust voor de spelers. Maar het is niet zo dat alle wedstrijden uit de eerste ronde eerst moeten worden afgerond voordat de tweede ronde kan beginnen”, aldus de organisatie.

Griekspoor teleurgesteld in eigen spel

Griekspoor speelde twee dagen op rij slordig. Hoewel hij zijn spel na de verloren tweede set verbeterde, gaf hij de beslissende break weg met vier onnodige fouten in game negen.

Vooral zijn slechte start op dinsdag heeft Griekspoor naar eigen zeggen de das omgedaan. “De schade was te groot om vandaag goed te maken”, aldus de teleurgestelde tennisser. “Ik neem het mezelf ook kwalijk dat ik het daar heb laten liggen. Ik zat dinsdag geen moment in de wedstrijd. Mijn tegenstander speelde goed, maar ik was gewoon ondermaats.”

Het koele weer op Wimbledon was volgens Griekspoor ook niet in zijn voordeel. De afgelopen weken kon hij profiteren van warme en snelle omstandigheden, waarbij zijn harde eerste service van pas kwam.

“Dat was nu niet het geval en ik moest meer vertrouwen op mijn werktennis. Vooral op dinsdag lukte dat niet”, erkent hij. “Vandaag ging het iets beter, maar het was niet goed genoeg om van een sterke Fucsovics te winnen.”

Vriendendienst

Griekspoor doet nog wel mee aan het dubbelspel met zijn landgenoot Bart Stevens. De twee kennen elkaar goed en Griekspoor helpt Stevens soms met zijn carrière in het dubbelspel. “Je kunt het een vriendendienst noemen”, zegt de tennisser, die na een intensieve periode toe is aan vakantie.

Het eerstvolgende toernooi dat Griekspoor zal spelen is het ATP-toernooi in Washington, dat op 29 juli begint.

Plaats een reactie