Rybakina verslaat Rogers en bereikt tweede ronde op Wimbledon

Jelena Rybakina heeft zich na een moeizame start weten te plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon. De nummer drie van de wereldranglijst versloeg Shelby Rogers met 4-6, 6-1, 6-2.

Een maand geleden moest Rybakina zich terugtrekken vanwege een virusinfectie tijdens Roland Garros. Vervolgens werd ze snel uitgeschakeld op het WTA-grastoernooi in Berlijn. Ook tegen Rogers, die 49ste staat op de ranking, begon de Kazachse matig en verloor ze de eerste set.

Rybakina wist echter te voorkomen dat ze de tweede titelverdediger op Wimbledon zou worden die al in de eerste ronde werd uitgeschakeld, zoals Steffi Graf in 1994 overkwam. Met name haar uitstekende service gaf Rogers geen enkele kans in de resterende sets.

Zenuwen door Federer

Na afloop gaf Rybakina toe dat ze zenuwachtig was omdat Roger Federer op de tribune zat. De Zwitserse tennislegende werd op Wimbledon in het zonnetje gezet.

“Ik denk dat ik daarom zenuwachtig was, omdat ik Roger enorm bewonder. Toen ik klein was, keek ik altijd naar zijn wedstrijden”, verklaarde ze haar moeizame start.

Aryna Sabalenka bereikte zonder al te veel problemen de tweede ronde. De nummer twee van de wereld versloeg Panna Udvardy uit Hongarije met 6-3, 6-1.

In 2021 bereikte Sabalenka voor het eerst de halve finales in Londen tijdens haar vierde deelname, maar in 2022 mocht ze niet meedoen vanwege de uitsluiting van spelers uit Rusland en Belarus. Voorheen was ze nooit verder gekomen dan de tweede ronde.

Plaats een reactie