Griekspoor geniet van waardering in kleedkamer vol toppers op Wimbledon

Tallon Griekspoor is vol vertrouwen dat hij zijn goede vorm van de afgelopen weken kan voortzetten op Wimbledon. In de eerste ronde staat hij tegenover de sterke Hongaar Márton Fucsovics.

Op de druilige openingsdag van het grandslamtoernooi trainden Griekspoor en Botic van de Zandschulp, de andere Nederlandse topper, samen. Hoewel de sfeer ontspannen was, is de gemoedstoestand van de tennissers totaal verschillend.

Terwijl Van de Zandschulp momenteel zelfvertrouwen zoekt, betreedt Griekspoor met een brede glimlach de kleedkamer van de All England Lawn Tennis and Croquet Club. De Haarlemmer heeft namelijk succes op gras behaald met een titel in Rosmalen en een kwartfinale in Halle.

Bijzondere kleedkamer

Dit is de eerste keer dat Griekspoor een geplaatste status heeft op een grandslamtoernooi. “Je zit dan in een aparte kleedkamer met alle toppers. Dat is wel iets unieks, speciaal”, vertelt Griekspoor.

“Dit is misschien wel een mooie beloning voor het afgelopen half jaar. Maar verder verandert er niets, hoor.”

In de kleedkamer voelt Griekspoor zich steeds meer gewaardeerd. “Iedereen feliciteert je even. Dat gebeurde in Halle, en hier ook nog een beetje. Je ziet iedereen ook vrijwel elke week, dus je leert iedereen ook beter kennen.”

Na zijn uitschakeling in Halle heeft Griekspoor vijf dagen lang geen racket aangeraakt. Hij was uitgeput van alle inspanningen.

Hij had bijvoorbeeld nauwelijks tijd om te genieten van zijn titel in Rosmalen, omdat hij amper twee dagen later alweer in Halle moest spelen. En op maandagochtend stond er ook nog een dopingcontroleur voor de deur. Het is het leven van een professionele tennisser.

Weer vol energie

Maar Griekspoor zegt dat hij inmiddels weer vol energie zit. “Ik voel me nog steeds zoals ik me voelde in Rosmalen en Halle. Ik sla de ballen goed en voel me fysiek ook erg goed. Ik ben klaar om te spelen.”

Griekspoor zal zijn goede vorm nodig hebben in zijn wedstrijd tegen Fucsovics, die om 12.00 uur op baan 15 van Wimbledon plaatsvindt. Fucsovics, de nummer 67 van de wereld, bereikte in 2021 de kwartfinales in Londen. “Het is een zware loting voor een geplaatste speler. Fucsovics speelt graag op gras”, weet Griekspoor.

“Maar aan de andere kant: hij staat, denk ik, ook niet te springen om tegen mij te spelen. Op een grandslamtoernooi moet je altijd hard werken. En misschien is het voor mij maar goed dat ik meteen in mijn eerste wedstrijd op scherp moet staan. Ik moet op mijn hoede zijn voor hem.”

Brouwer maakt zijn debuut op Wimbledon

Naast Griekspoor zullen, als het weer het toelaat, ook Botic van de Zandschulp en Gijs Brouwer in actie komen op dinsdagmiddag. De twee spelen hun eerste ronde wedstrijden later op de dag.

Brouwer zal zijn debuut maken op Wimbledon. De 27-jarige tennisser beëindigde vorige week een reeks van negen nederlagen door zonder setverlies drie kwalificatierondes te doorstaan.

Hij geniet nu van zijn ervaring. “Dit is veruit het mooiste park van de vier grandslamtoernooien”, zegt de qualifier.

Brouwer zal het opnemen tegen de Duitser Alexander Zverev, voormalig nummer twee van de wereld en recentelijk halvefinalist van Roland Garros. Het verschil op de wereldranglijst tussen de spelers is groot. Brouwer staat 153e, terwijl Zverev de 21e plaats inneemt.

Toch ziet de Nederlander kansen. “Men zegt dat hij iets minder goed is op gras en ik voel me juist op die ondergrond erg comfortabel. Hopelijk kan ik hem pijn doen.”

Plaats een reactie