Federer geëerd op Wimbledon, Williams afwezig vanwege zwangerschap

Op dinsdagmiddag werd Roger Federer in het zonnetje gezet op Wimbledon. De voormalige Zwitserse tennisser, die vorig jaar in september met tennis stopte, werd geëerd door de organisatie vanwege zijn acht titels op het Londense gras.

Vorig jaar was Federer ook al aanwezig in Londen ter ere van het 100-jarig bestaan van het centercourt.

“Voordat de wedstrijden beginnen, zullen we een speciaal moment organiseren op het centercourt om hem te eren als de mannelijke speler met de meeste enkeltitels hier op Wimbledon”, kondigde Sally Bolton, directrice van de All England Club, aan.

Staande ovatie op centercourt

Federer, die precies twintig jaar geleden zijn eerste titel op Wimbledon won, kreeg een staande ovatie op het centercourt voorafgaand aan de wedstrijd tussen Jelena Rybakina en Shelby Rogers. Hij genoot zichtbaar van het eerbetoon terwijl hij gekleed was in een prachtig crèmekleurig kostuum.

Afgelopen zondag stond de levende tennislegende nog als verrassingsact op het podium in Zürich met zijn favoriete band Coldplay. Hij danste ritmisch mee tijdens het nummer ‘Don’t panic’, terwijl Rafael Nadal toekeek vanuit het publiek. Vorige week speelde hij ook een dubbelspel op Wimbledon met de Britse prinses Kate Middleton.

Eerbetoon in Halle

Dit is niet de eerste keer dat Federer geëerd wordt voor zijn carrière, aangezien hij enkele weken geleden ook al een eerbetoon ontving tijdens het grastoernooi in Halle, Duitsland. In oktober zal hij ook gehuldigd worden tijdens de Shanghai Masters.

Serena Williams was ook uitgenodigd voor een eerbetoon, maar zij was niet aanwezig in Londen. De 41-jarige Amerikaanse is zwanger van haar tweede kind en verkiest daarom om niet te reizen.

“We wensen haar veel geluk met haar zwangerschap en hopen haar volgend jaar weer te zien”, aldus Bolton.

Williams, die na de US Open van vorig jaar stopte, heeft het prestigieuze grastoernooi zeven keer gewonnen. Haar laatste overwinning was in 2016. In totaal heeft ze 23 grandslamtoernooien gewonnen.

Djokovic op jacht naar achtste titel

Novak Djokovic kan op gelijke hoogte komen met Federer. De 36-jarige Serviër, die na Roland Garros de eerste man werd met 23 grandslamtitels, heeft Wimbledon al zeven keer gewonnen.

In de eerste ronde versloeg de als tweede geplaatste Djokovic de Argentijn Pedro Cachín in drie sets. In de tweede ronde zal hij het opnemen tegen de Australiër Jordan Thompson.

Plaats een reactie