Carlos Alcaraz en Andy Murray zegevieren op Wimbledon

Carlos Alcaraz heeft zonder enige moeite de tweede ronde op Wimbledon bereikt. De Spaanse nummer één van de wereld maakte indruk door Jérémy Chardy eenvoudig te verslaan in drie sets: 6-0, 6-2, 7-5.

Ook de Britse publiekslieveling Andy Murray behaalde een overwinning, tegen Ryan Peniston: 6-3, 6-0, 6-1. Met eregast Roger Federer op de tribune liet de 36-jarige Murray nogmaals zijn klasse zien.

De 36-jarige Fransman Chardy, die na zijn uitschakeling door Alcaraz met tennispensoen gaat, liep vanaf het eerste punt onrustig over de baan. Hij oogde onzeker, worstelde met zijn opgooi bij de service en maakte veel fouten.

Alcaraz profiteerde optimaal van deze situatie en liet Chardy in de eerste twee sets kansloos.

In de laatste set liet Chardy, die in zijn tennisloopbaan één ATP-titel heeft gewonnen, meer van zichzelf zien: hij kwam zelfs op een 4-2 voorsprong. Maar Alcaraz zette vervolgens aan en wist ook de derde set naar zich toe te trekken.

Murray komt op gang

Murray, de Wimbledonkampioen van 2013 en 2016 die nog nooit in de eerste ronde is blijven steken op het Londense gras, had even moeite om zijn ritme te vinden. Maar al snel was er geen houden meer aan voor Peniston, de nummer 268 van de wereld.

Murray, die op weg naar Wimbledon tien van zijn twaalf graspartijen had gewonnen, gunde de 27-jarige Peniston vanaf 2-2 in de eerste set nog maar 2 games.

Plaats een reactie