Van de Zandschulp verliest opnieuw in Eastbourne

Botic van de Zandschulp heeft zijn vijfde opeenvolgende wedstrijd verloren sinds zijn teleurstellende nederlaag in de finale van München. Op het gras in Eastbourne wist de nummer 42 van de wereld nog wel de eerste set te winnen tegen Mikael Ymer (ATP-61), maar daarna werd hij overtroffen door de consistentie van de Zweed: 6-3, 4-6, 2-6.

Vanwege een voetblessure, opgelopen na de dramatische finale in Zuid-Duitsland, moest Van de Zandschulp het grastoernooi in Rosmalen overslaan. Vorige week maakte hij zijn rentree op Queen’s, maar daar was de sterke Amerikaan Frances Tiafoe te sterk voor hem.

Tegen Ymer, die Van de Zandschulp in maart in Dubai in drie sets had verslagen, begon hij wisselvallig. In de openingsgame liet hij een breekpunt liggen, waarna de 27-jarige Veenendaler zijn eigen service inleverde met een dubbele fout. Maar al snel volgde de ommekeer met drie breaks, waarbij het dropshot een effectief wapen bleek te zijn.

In het begin van de tweede set kwam Van de Zandschulp direct in de problemen door enkele slechte forehands, mogelijk beïnvloed door de lastige zeewind. Maar met behulp van zijn service wist hij de drie breakpoints weg te werken. Helaas was dit slechts uitstel van executie, want in de volgende servicegame ging het alsnog mis.

Deze keer slaagde Van de Zandschulp er niet in om snel te herstellen, ondanks enkele kansen. Sterker nog, het lukte hem helemaal niet en dus moest de regelmatig mopperende Van de Zandschulp zich opmaken voor een beslissende derde set. In deze set werd hij steeds gefrustreerder door de groeiende consistentie van de 24-jarige Ymer, die opnieuw vroeg in de set een break wist te plaatsen.

Plaats een reactie