Tsitsipas biedt excuses aan na verhitte strijd met Kyrgios op Wimbledon

Tennisser Stefanos Tsitsipas heeft zijn excuses aangeboden voor zijn uitspraken over Nick Kyrgios. De Griek en de Australiër stonden vorig jaar tegenover elkaar in de derde ronde van Wimbledon, wat resulteerde in een verhitte strijd.

Na de wedstrijd noemde Tsitsipas Kyrgios “ongeschoold” en vergeleek hem met een NBA-speler. Deze opmerkingen waren te horen in de Netflixdocumentaire Break Point. Sommigen beschouwden deze uitspraken als racistisch, maar Tsitsipas beweert nu dat ze verkeerd zijn geïnterpreteerd.

“Ik heb gehoord dat sommige mensen mijn opmerkingen over Nick Kyrgios verkeerd hebben begrepen en ze als racistisch hebben opgevat. Maar dat was zeker niet mijn bedoeling”, aldus Tsitsipas in een Facebook-bericht. “Ik wil benadrukken dat ik geen vooroordelen heb op basis van iemands achtergrond, etniciteit of interesses.”

Boete voor onsportief gedrag

Tijdens de wedstrijd was Kyrgios constant aan het schelden en Tsitsipas probeerde zijn tegenstander te raken met een smash en sloeg een bal het publiek in. Beide spelers kregen later een boete vanwege onsportief gedrag. Na de wedstrijd noemde Tsitsipas Kyrgios een pestkop, waarop Kyrgios zei dat de Griek “serieuze problemen” had.

Tsitsipas verklaart nu dat hij in de documentaire zijn mening wilde geven over de speelstijl van Kyrgios. “Ik heb daarbij een vergelijking gemaakt met de passie en intensiteit die vaak geassocieerd worden met basketbal. Vanaf nu zal ik me meer bewust zijn van de impact die mijn woorden kunnen hebben.”

Gelaten reactie

De 28-jarige Kyrgios, die de wedstrijd tegen Tsitsipas won en uiteindelijk de finale van Wimbledon bereikte, reageerde gelaten op de woorden van de Griek.

“Als spelers moeten we vaak al naar een persconferentie gaan voordat we de wedstrijd hebben verwerkt. Dit was een verhitte strijd. We hebben al veel gekke gevechten gehad. Maar diep van binnen weet ik dat je van mijn tennis houdt. Het is goed tussen ons”, liet hij weten via Twitter.

Plaats een reactie