Swiatek wint overtuigend in eerste ronde Wimbledon

Iga Swiatek heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. Met een score van 6-1, 6-3 was de Poolse nummer één van de wereld te sterk voor Zhu Lin (WTA-34), de hoogst genoteerde speelster op de ranglijst die niet geplaatst was in Londen.

Swiatek boekte donderdag haar eerste overwinning op gras tegen de Russin Anna Blinkova in Bad Homburg. Vrijdag moest ze zich ziek afmelden voor de halve finales, maar nu was ze weer helemaal fit. Na slechts 25 minuten stond het al 5-0 en na twee gemiste setpunten wist ze alsnog de set te winnen.

De tweede set werd onderbroken door regen, maar Swiatek bleef de betere speler. De viervoudig grandslamwinnares (drie keer Roland Garros, één keer US Open) doet voor de vierde keer mee aan Wimbledon, maar is nog nooit verder gekomen dan de vierde ronde.

Svitolina verslaat Venus Williams in eerste ronde

Jelina Svitolina zorgde ervoor dat Venus Williams bij haar 24ste deelname aan Wimbledon direct werd uitgeschakeld. De Oekraïense (WTA-76) versloeg de vijfvoudig kampioene met 6-4, 6-3.

Het was voor het eerst sinds 2014 dat twee wildcard-speelsters elkaar ontmoetten op Wimbledon. Svitolina, 28 jaar oud, keerde dit jaar terug na een zwangerschap en bereikte meteen de kwartfinales op Roland Garros. De 43-jarige Amerikaanse (WTA-558) maakte onlangs haar rentree na een blessure in Rosmalen.

Williams, de oudere zus van Serena Williams, kwam op een 2-0 voorsprong, maar gleed uit en viel op het gras. Na een korte behandeling kon ze verder spelen, maar vanaf dat moment was Svitolina de sterkere speler.

Ook in de tweede set domineerde de Oekraïense, die sinds een half jaar wordt gecoacht door Raemon Sluiter. Williams speelde niet slecht, maar maakte te veel fouten.

Kenin wint Amerikaans onderonsje met Gauff

Coco Gauff is in de eerste ronde uitgeschakeld. De 19-jarige Amerikaanse, die in 2021 indruk maakte met een kwartfinaleplaats op Roland Garros en een jaar later de finale bereikte, kon haar landgenote Sofia Kenin niet verslaan: 4-6, 6-4, 2-6.

Kenin, voormalig nummer vier van de wereld, is door blessures en vormverlies flink gezakt op de wereldranglijst (WTA-128). Ze wist Gauff (WTA-6) met haar spel ver terug te dringen. Gauff had daar in de eerste set moeite mee, maar vond haar ritme in de tweede set. Ondanks het verspelen van een 3-0 voorsprong wist ze de set te winnen.

Ook in de derde set brachten de twee speelsters het beste in elkaar naar boven. De vierde game, waarin Gauff vier breekkansen liet liggen, bleek beslissend te zijn. Kenin, 24 jaar oud en winnares van de Australian Open in 2020, sloeg op haar eerste matchpunt toe.

Pegula heeft moeite met Davis, maar wint uiteindelijk

Jessica Pegula, als vierde geplaatst, had een zware strijd nodig om Lauren Davis (WTA-46) te verslaan. De 29-jarige Amerikaanse verspeelde drie matchpoints in de tiebreak, maar wist uiteindelijk na bijna 2,5 uur te winnen met 6-2, 6-7 (8), 6-3.

Ook in de derde set was Pegula de sterkere speelster. Williams, die Wimbledon in 2000 voor het eerst won en in 2008 voor het laatst in de finale stond maar in 2017 nog verliezend finaliste was, speelde niet slecht maar maakte te veel fouten.

Plaats een reactie