Sabalenka vroegtijdig uitgeschakeld in Berlijn, Koedermetova en Aleksandrova treffen elkaar opnieuw

Het WTA-toernooi in Berlijn is voor Aryna Sabalenka al na twee wedstrijden voorbij. De als eerste geplaatste Belarussische werd, net als vorig jaar, verrast op het Duitse gras door de Russische Veronika Koedermetova: 2-6, 6-7 (2).

Koedermetova, die afgelopen zondag al de finale bereikte in Rosmalen, bewees opnieuw dat ze uitstekend uit de voeten kan met haar krachtige service op gras. Ze won 30 van de 36 punten op haar eerste service en ook haar tweede service was van goede kwaliteit.

Sabalenka, die onlangs op Roland Garros in de halve finales een 5-2 voorsprong in de derde set niet kon vasthouden tegen Karolína Muchová, heeft haar topvorm nog niet gevonden in aanloop naar Wimbledon.

Herhaling van de Rosmalen finale

In de kwartfinales in Berlijn zal Koedermetova het opnemen tegen Jekaterina Aleksandrova, die ook overtuigend won met een duidelijke overwinning op de als vijfde geplaatste Coco Gauff: 6-4, 6-0.

Aleksandrova won afgelopen zondag nog de finale van het WTA-toernooi in Rosmalen als titelverdedigster, door Koedermetova te verslaan in drie sets. In de Duitse hoofdstad zullen ze opnieuw de strijd met elkaar aangaan op gras.

Plaats een reactie