Novak Djokovic wint zijn eerste wedstrijd op Wimbledon

Novak Djokovic is begonnen aan zijn jacht op zijn achtste Wimbledon-titel, waarmee hij het record van Roger Federer zou evenaren. Hij won zijn eerste wedstrijd in straight sets van de Argentijn Pedro Cachín (ATP-68): 6-3, 6-3, 7-6 (4).

Djokovic, die al 23 grandslamtitels op zijn naam heeft staan, speelde tegen een debutant op Wimbledon. De 28-jarige Cachín verraste met een break, maar Djokovic liet zich niet van de wijs brengen en won de set.

Na de eerste set begon het te regenen en moest de wedstrijd worden onderbroken. Na een lange pauze kon de wedstrijd worden hervat en Djokovic liet zien dat hij in topvorm was. Hij won de wedstrijd met overtuiging.

Voor Djokovic was dit zijn eerste wedstrijd op gras dit jaar. Hij sloeg de voorbereidingstoernooien op Wimbledon over en speelde voor het laatst op 11 juni, toen hij Roland Garros won.

Casper Ruud evenaart zijn beste prestatie op Wimbledon

Casper Ruud had meer moeite om de tweede ronde te bereiken. De Noorse tennisser, vierde op de plaatsingslijst, won met 6-1, 5-7, 6-4, 6-3 van Laurent Lokoli, de nummer 199 van de wereldranglijst.

Lokoli won de tweede set met uitstekend tennis en de steun van het publiek, maar kon dat niveau niet vasthouden. Ruud liet zien dat hij een geduchte tegenstander is en won de wedstrijd.

Voor Ruud is dit zijn beste prestatie op Wimbledon tot nu toe. Hij heeft al twee keer de finale van Roland Garros bereikt, maar op gras heeft hij nog niet veel succes gehad.

Félix Auger-Aliassime vroeg uitgeschakeld

Félix Auger-Aliassime is al vroeg uitgeschakeld op Wimbledon. De Canadese tennisser, twaalfde van de wereld, verloor met 6-7 (4), 7-6 (4), 6-7 (4), 4-6 van Michael Mmoh (ATP-119).

Auger-Aliassime maakte veel fouten in de wedstrijd en kon niet op tegen het spel van Mmoh. Het was een teleurstellend resultaat voor Auger-Aliassime, die vorig jaar nog de kwartfinale bereikte op Wimbledon.

Mmoh, die als lucky loser mocht deelnemen, speelde een sterke wedstrijd en won voor het eerst een wedstrijd op Wimbledon.

Plaats een reactie