Kyrgios zegt af voor Wimbledon vanwege polsblessure

Nick Kyrgios zal dit jaar niet deelnemen aan Wimbledon. De Australische tennisser, die vorig jaar nog de finale bereikte van het grandslamtoernooi, heeft zich afgemeld vanwege een blessure aan zijn pols.

Kyrgios, momenteel de nummer 33 van de wereld, had zich vorige week al teruggetrokken voor het grastoernooi op Mallorca, maar gaf toen aan wel te zullen spelen in Londen. Op zondag liet hij echter uit voorzorg een scan maken van zijn pols, waarop een kleine spierscheuring werd ontdekt.

Als eerste ‘lucky loser’ zal de Hongaar Fabian Marozsan (ATP-96) de plaats van Kyrgios innemen. Hij zal het opnemen tegen de Belg David Goffin.

Vorig jaar liet Kyrgios, ook wel bekend als het ‘enfant terrible van het tennis’, eindelijk zijn talent zien door de finale van Wimbledon te bereiken. In die finale vertoonde hij echter weer zijn slechte gedrag en verloor uiteindelijk van Novak Djokovic.

Eerder op zondag was Kyrgios nog aanwezig bij een persbijeenkomst in Londen, waar hij zijn twijfels uitte over zijn fysieke gesteldheid. “Er zijn nog wat vraagtekens”, aldus Kyrgios. “Vorig jaar had ik waarschijnlijk de meest ideale voorbereiding, het verschil met dit jaar is enorm.”

Bekijk hier de samenvatting van de Wimbledon-finale van 2022.

Dit jaar heeft Kyrgios slechts één wedstrijd gespeeld op de ATP-tour, waarin hij verloor van de Chinees Wu Yibing in Stuttgart in juni. De rest van de tijd had Kyrgios te kampen met een zware knieblessure en moest hij zich in januari verantwoorden voor de rechtbank wegens mishandeling.

“Om eerlijk te zijn, miste ik de sport helemaal niet”, vertelde Kyrgios tijdens de persconferentie op zondag. “Ik zag zelfs een beetje op tegen mijn terugkeer. Maar het is mijn werk.”

Plaats een reactie