Griekspoor strandt in kwartfinales van Halle na nederlaag tegen Roeblev

Tallon Griekspoor is uitgeschakeld in de kwartfinales van het ATP-toernooi van Halle. De Nederlandse tennisser verloor van de Russische speler Andrej Roeblev (ATP-7) met een eindstand van 6-3, 3-6, 4-6.

De nederlaag betekent een einde aan de succesvolle reeks van Griekspoor op gras. Vorige week won hij nog het toernooi van Rosmalen en ook in Halle maakte hij indruk. Op donderdag versloeg hij knap de titelverdediger van het toernooi, Hubert Hurkacz uit Polen.

In de eerste set tegen Roeblev wist Griekspoor zijn goede vorm vast te houden. Met sterk aanvalsspel en krachtige servicegames maakte hij het zijn Russische tegenstander moeilijk. Op een stand van 2-3 brak hij Roeblev en behaalde hij snel de setwinst.

Roeblev vecht terug

In de tweede set herpakte Roeblev zich. Hij speelde constanter en liet zich minder gemakkelijk naar achteren drukken door Griekspoor. Dit resulteerde in een break op 2-3, die hij niet meer uit handen gaf.

In de derde en beslissende set kon Griekspoor niet meer zijn beste spel laten zien. Roeblev brak hem twee keer. Op een stand van 2-5 vocht Griekspoor nog voor zijn laatste kans en brak hij Roeblev terug. Hij wist ook nog vier matchpoints weg te werken, maar moest uiteindelijk toch buigen op 5-4.

Griekspoor’s voorbereiding op Wimbledon is nu voorbij, aangezien hij zich heeft afgemeld voor het grastoernooi van Mallorca. Wimbledon begint op maandag 3 juli.

Plaats een reactie