Gijs Brouwer kwalificeert zich voor Wimbledon en brengt aantal Nederlandse enkelspelers op drie

Gijs Brouwer zal volgende week deelnemen aan het hoofdtoernooi van Wimbledon. Na een succesvolle kwalificatieronde zijn er nu drie Nederlandse spelers actief in het enkelspel.

Brouwer liet zijn beste spel zien op het gras van Londen, waar hij al zijn drie wedstrijden zonder setverlies won. Met zijn overwinning op Otto Virtanen (6-4, 6-2, 6-4) verzekerde hij zich donderdagmiddag van zijn kwalificatie.

Deze overwinning is een welkome opsteker voor Brouwer, die tot deze week zijn laatste negen officiële wedstrijden had verloren, waarvan acht in de eerste ronde. “Dit jaar is het ook weer wisselvallig. Ik heb er nog geen oplossing voor gevonden. Er wordt hard aan gewerkt”, beloofde hij na zijn nederlaag in Rosmalen.

Bekijk hier het interview met Gijs Brouwer in Rosmalen:

Brouwer staat momenteel op de 153e plaats in de wereldranglijst en staat al ruim een jaar op het punt om de top honderd te bereiken. Vorig jaar maakte hij zijn grandslamdebuut op de US Open, waar hij zelfs de tweede ronde wist te bereiken als qualifier.

Griekspoor geplaatst

Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zijn rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema van Wimbledon. Griekspoor heeft zelfs voor het eerst een geplaatste status, als nummer 29 van de lijst.

Wimbledon begint op maandag 3 juli. Brouwer is de enige van de zeven Nederlandse spelers (mannen en vrouwen) die de kwalificaties heeft overleefd.

Plaats een reactie