Caroline Wozniacki kondigt haar rentree op de WTA-tour aan

Na eerder al Angelique Kerber kondigt nu ook Caroline Wozniacki haar rentree op de WTA-tour aan. De voormalig nummer één van de wereld uit Denemarken heeft aangekondigd dat ze na de zomer wil deelnemen aan de US Open, waarvoor ze een wildcard heeft ontvangen. Daarnaast heeft ze ook de Olympische Spelen in 2024 als doel gesteld.

Wozniacki, die binnenkort haar 33ste verjaardag viert, besloot ruim drie jaar geleden te stoppen met tennis. Samen met voormalig NBA-speler David Lee heeft ze twee kinderen gekregen. In een interview met Vogue heeft de winnares van dertig WTA-toernooien toegegeven dat ze 2,5 jaar lang geen racket heeft aangeraakt, maar nu is ze weer volop aan het trainen.

De Deense tennisster nam afscheid na de Australian Open van 2020, waar ze in 2018 de titel won. Ze heeft in totaal 71 weken op de eerste plaats van de wereldranglijst gestaan tussen oktober 2010 en februari 2018, en heeft in totaal dertig toernooien gewonnen.

Begin augustus zal Wozniacki haar rentree maken op de wedstrijdbaan in Canada. “Mijn eerste toernooi wordt Montreal om weer in het ritme te komen. En daarna naar New York. Hoe lang ik kan spelen? Twee, drie jaar? Geen idee.”

Angelique Kerber richt zich op het nieuwe seizoen

Eerder deze week heeft ook Angelique Kerber laten weten dat ze een comeback in gedachten heeft. De 35-jarige Duitse, ook een voormalig nummer één van de wereld, werd in februari moeder van dochter Liana en hoopt volgend jaar weer op de tennisbaan te staan.

“Aan het begin van het komende seizoen wil ik weer gaan spelen, met als belangrijkste doel de Australian Open”, vertelde ze aan de Duitse krant Bild. “Ik wil in Australië al voorbereidingstoernooien spelen en deelnemen aan de United Cup met Duitsland. Het maken van mijn rentree bij een grandslamtoernooi is een absolute droom.”

Kerber, die drie grandslamtitels op haar naam heeft staan (Australian Open 2016, Wimbledon 2018 en US Open 2016), is al begonnen met trainen. “Ik heb al wat ballen geslagen op mijn tennisacademie in Polen en onlangs ruim een uur gespeeld in Bad Homburg.”

Plaats een reactie