Griekspoor verslaat Hurkacz en treft Roeblev in kwartfinales

Tallon Griekspoor blijft indruk maken op gras. In de tweede ronde van het ATP-toernooi in Halle versloeg hij titelverdediger Hubert Hurkacz, de nummer zeventien van de wereld, in drie sets: 6-3, 1-6, 7-6 (8). Griekspoor zal nu Andrej Roeblev ontmoeten in de kwartfinales.

Na zijn toernooiwinst in Rosmalen was de Nederlander in topvorm en zette hij zijn succes voort in Duitsland met een solide overwinning in twee sets op de Spanjaard Roberto Carballés Baena (6-2, 7-5).

Zware uitdaging

In de volgende ronde stond Griekspoor echter voor een zware uitdaging tegen de als zesde geplaatste Hubert Hurkacz.

Eind vorige maand stonden beide spelers nog tegenover elkaar in de tweede ronde van Roland Garros. Toen trok Hurkacz aan het langste eind in een spannende vijfsetter op het gravel in Parijs.

Griekspoor was uiteraard uit op revanche, ditmaal op gras. In de eerste set in Halle was de achtste game cruciaal. De Nederlander kreeg breakpoints op de service van Hurkacz en profiteerde van een fout van de Pool.

In de daaropvolgende game benutte Griekspoor zijn tweede setpunt na opnieuw een fout van Hurkacz (6-3), die in het begin van de tweede set een tandje bijzette.

Griekspoor liep direct achter de feiten aan na een vroege break van Hurkacz en kon die achterstand niet meer goedmaken. Bij 1-4 plaatste de Pool een tweede break en won hij de set met 1-6.

In de beslissende derde set kreeg Griekspoor bij een 3-2 voorsprong de eerste kans om de service van Hurkacz te breken, maar de nummer zeventien van de wereld verdedigde zich knap met een ace en won alsnog de game.

De Pool had duidelijk moeite om zijn servicegames te behouden en voorkwam in de achtste game met een fantastische passeerslag een breekpunt voor Griekspoor, en won vervolgens opnieuw de game.

Bij een 6-5 voorsprong voor Griekspoor slaagde Hurkacz er met enige moeite in om een tiebreak af te dwingen. De spanning was om te snijden in de tiebreak. Griekspoor kreeg maar liefst vijf matchpoints, terwijl Hurkacz er slechts één had. Uiteindelijk kon de Nederlander juichen: 10-8.

In de kwartfinales zal Griekspoor nu Roeblev ontmoeten, die de Duitser Yannick Hanfmann met 7-6, 6-3 versloeg. Eerder dit jaar verloor de Nederlander, ondanks drie matchpoints, van de Rus in Doha.

Plaats een reactie