Griekspoor blijft zegevieren op gras, Van de Zandschulp uitgeschakeld in eerste ronde

Tallon Griekspoor zet zijn zegereeks op gras voort. Slechts twee dagen na het behalen van de titel in Rosmalen, boekte hij in Halle een overwinning in de eerste ronde met 6-2, 7-5 tegen de Spanjaard Roberto Carballés.

Voor Botic van de Zandschulp, die zich vorige week vanwege een voetblessure afmeldde voor Rosmalen, verliep het minder succesvol: hij werd in de eerste ronde van het grastoernooi van Queen’s uitgeschakeld door de Amerikaan Frances Tiafoe met 2-6, 4-6.

Griekspoor in topvorm

Na het behalen van zijn tweede ATP-titel klom Griekspoor naar de 29e plaats op de wereldranglijst en liet hij op het Duitse gras in Halle opnieuw een uitstekende prestatie zien.

In de eerste set maakte hij indruk tegen Carballés, de nummer 52 van de wereld, met uitmuntende volleys. Hij serveerde krachtig en speelde zijn beste tennis wanneer hij onder druk stond.

De Spanjaard, die de eerste twee ontmoetingen met Griekspoor had verloren maar eerder dit jaar in Marokko wel van de Nederlander won, schonk Griekspoor in de tweede set bij 5-5 een break met een dubbele fout.

Van de Zandschulp met ander gevoel

Van de Zandschulp speelde in het Engelse Queen’s zijn eerste wedstrijd op gras, terwijl zijn tegenstander Tiafoe vorige week de titel pakte in Stuttgart. De Nederlandse nummer 41 en de Amerikaanse nummer 10 van de wereld begonnen hun partij dus met een totaal verschillend gevoel.

Van de Zandschulp verloor meteen zijn opslag en had ook in het vervolg van de set geen antwoord op het sterke spel van Tiafoe. In de tweede set bood de Nederlander iets meer tegenstand, maar een break op 4-4 werd hem fataal.

Plaats een reactie