Gedwongen afscheid voor toptennisster Kontaveit (27): ‘Topprestaties onmogelijk door rugblessure’

De 27-jarige toptennisster Anett Kontaveit moet noodgedwongen haar tenniscarrière beëindigen. Wimbledon, dat volgende maand plaatsvindt, zal haar laatste toernooi zijn.

Slechts een jaar geleden stond Kontaveit op de tweede plaats van de wereldranglijst. Echter, door een aanhoudende rugblessure kon ze deze positie niet vasthouden. Sinds oktober heeft de Estse speelster slechts elf wedstrijden gespeeld in het professionele circuit.

“Vandaag kondig ik het einde van mijn carrière aan”, verklaart Kontaveit op Instagram. “Na verschillende doktersbezoeken is gebleken dat een deel van mijn onderrug niet goed functioneert. Hierdoor is het onmogelijk om een volledig trainingsprogramma te volgen en op topniveau te presteren.”

Eerste overwinning in Rosmalen

Kontaveit heeft in totaal zeventien WTA-finales gespeeld en daarvan zes gewonnen, waarbij haar eerste overwinning plaatsvond in Rosmalen in 2017.

Haar beste prestatie op een grandslamtoernooi was het bereiken van de kwartfinale tijdens de Australian Open in 2020. Inmiddels is Kontaveit gezakt naar de 79e plaats op de wereldranglijst, maar hierdoor heeft ze nog wel directe toegang tot het hoofdtoernooi van Wimbledon. Dit toernooi begint op maandag 3 juli.

Plaats een reactie