Venus Williams boekt overwinning in Birmingham na teleurstelling in Rosmalen

Na een teleurstellende rentree in Rosmalen heeft Venus Williams weer een overwinning op haar naam geschreven. De 43-jarige Amerikaanse tennisster wist in Birmingham te zegevieren tegen de Italiaanse Camila Giorgi met 7-6 (5), 4-6, 7-6 (6).

Dit was voor Williams haar eerste overwinning tegen een speelster uit de top 50 in bijna vier jaar. Giorgi staat momenteel op de 48e plaats van de wereldranglijst. Williams, die op de 697e plaats staat, neemt deel aan het toernooi in Birmingham dankzij een wildcard.

Blessure en glimlach

Tijdens de wedstrijd gleed Williams uit en raakte geblesseerd aan haar rechterknie, maar ze kon doorgaan. “Ze dwong me om op een nog hoger niveau te spelen, hoger dan ik dacht dat ik kon. Dat is prachtig,” glimlachte Williams na de wedstrijd.

Bekijk het winnende matchpoint van Williams tegen Giorgi in de onderstaande tweet:

De afgelopen maanden werkte Williams aan haar herstel van een hamstringblessure en maakte vorige week in Nederland, onder toeziend oog van haar jongere zus Serena Williams, haar rentree op de WTA-tour. In Rosmalen werd duidelijk hoeveel indruk de Amerikaanse nog steeds maakt op velen.

In de tweede ronde neemt Williams het op tegen de als tweede geplaatste Jelena Ostapenko of de Tsjechische Linda Noskova.

Bekijk hieronder de beelden van Venus Williams in Rosmalen en haar opvallende persconferentie:

Plaats een reactie