Aleksandrova behoudt kampioenschap in Rosmalen: overwinning op Koedermetova in eindstrijd

Jekaterina Aleksandrova is erin geslaagd haar kampioenschap op het grastoernooi van Rosmalen te behouden. De Russische, die op de 26e plaats van de wereldranglijst staat, versloeg Veronika Koedermetova, de nummer 1 op de plaatsingslijst, in drie sets: 4-6, 6-4, 7-6 (7-3).

De wedstrijd begon meer dan een uur later dan gepland vanwege lichte regen. Koedermetova, de nummer 14 van de wereld, leek in het begin beter om te gaan met de omstandigheden.

Regenonderbreking

De Russische brak de service van haar landgenote twee keer, terwijl Aleksandrova slechts één break wist te maken. Bij een stand van 4-2 in het voordeel van Koedermetova zorgde een regenpauze voor een tijdelijke onderbreking.

Na de hervatting gaf Koedermetova haar voorsprong niet meer uit handen. Ze maakte het af op haar eigen service: 6-4.

Aleksandrova, die vorig jaar in Rosmalen in de halve finales nog in twee sets te sterk was voor haar landgenote, kwam na het verlies van de eerste set steeds beter in haar spel.

Koedermetova kreeg bij een 4-4 stand in de tweede set nog wel twee breekkansen, maar die werden vakkundig weggewerkt door de nummer 26 van de wereld. Na opnieuw een regenonderbreking brak Aleksandrova de service van haar tegenstandster en won de set: 6-4.

Tiebreak

De beslissing moest vallen in de derde set, waarin het tot 6-6 gelijk opging, ondanks een matchpoint voor Aleksandrova in de tiende game en zelfs twee matchpoints in de twaalfde game.

Koedermetova, die in de elfde game nog een breekkans onbenut liet, dwong een tiebreak af. In de tiebreak trok Aleksandrova uiteindelijk aan het langste eind. Ze benutte haar vierde matchpoint en veroverde zo haar vierde WTA-titel.

Plaats een reactie