Medvedev onverwacht verslagen door Mannarino in Rosmalen

De Russische tennisser Daniil Medvedev heeft de kwartfinales van het grastoernooi in Rosmalen niet weten te bereiken. Na een wedstrijd van twee uur bleek de Fransman Adrian Mannarino in drie sets te sterk met 6-4, 4-6, 2-6.

Medvedev, die als eerste geplaatst was en vorig jaar de finale verloor van Tim van Rijthoven, speelde voor het eerst dit seizoen op gras. In de eerste set leek dit hem echter niet te deren.

Na een break in de vijfde game, die Mannarino meteen herstelde, sloeg Medvedev in de zevende game opnieuw toe. Ditmaal behield hij zijn eigen opslag en won de set met een lovegame.

Mannarino toont zijn klasse op gras

In de boeiende tweede set liet Mannarino, die het toernooi in 2019 op zijn naam schreef, duidelijk zien dat hij een ware grasspecialist is. Medvedev, de nummer drie van de wereld, kreeg het steeds lastiger en moest de set aan de Fransman laten.

In de vierde game van de beslissende derde set liepen de emoties hoog op. De vaak opvliegende Medvedev raakte gefrustreerd, sloeg een racket stuk op de baan en ging verbaal in de clinch met de scheidsrechter. Dit resulteerde in twee waarschuwingen en een strafpunt.

Deze gebeurtenissen hadden een negatieve invloed op het spel van Medvedev, waardoor Mannarino de derde set kon winnen en op zijn eerste matchpoint de overwinning kon verzilveren.

In de kwartfinales neemt Mannarino (ATP-52) het op tegen de Australiër Jordan Thompson of de Canadees Milos Raonic, die later op donderdag tegen elkaar spelen.

Plaats een reactie