Griekspoor bereikt voor het eerst kwartfinale in Rosmalen na overtuigende overwinning op Popyrin

Tallon Griekspoor heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de kwartfinales van het Libéma Open in Rosmalen. De 38e speler van de wereldranglijst versloeg donderdagochtend op het Brabantse gras Alexei Popyrin, de nummer 90 van de wereld, met 6-3, 6-2.

De start van Griekspoor was uitstekend. Zijn service liep goed en met enkele forehandwinners nam hij snel een 3-0 voorsprong tegen de 23-jarige Australiër. Op zijn tweede setpoint pakte hij vervolgens de set.

Griekspoor begon ook sterk aan de tweede set met een break op love. Terwijl Popyrin moeite had met zijn eerste service, denderde de Haarlemmer door zonder een breakpoint weg te geven. Na iets meer dan 59 minuten spelen had hij de overwinning al op zak.

“Ik speel erg goed en heb niets weggegeven op mijn eigen service”, aldus Griekspoor na de wedstrijd. “Ik ben erg blij met mijn prestatie, binnen een uur. Ondanks dat we al om 11.00 uur ’s ochtends speelden, was er veel publiek. Ik heb weer genoten van de sfeer. Ik hou ervan om thuis te spelen en kijk uit naar vrijdag.”

Djere of De Minaur

Vrijdag neemt Griekspoor het in de kwartfinale op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Serviër Laslo Djere en de Australiër Alex de Minaur. De Minaur is als vierde geplaatst.

De 26-jarige Griekspoor neemt voor de derde keer deel aan het toernooi in Rosmalen. In 2017 verloor hij bij zijn debuut van de Canadees Vasek Pospisil en vorig jaar was Félix Auger-Aliassime in de tweede ronde te sterk voor hem.

Plaats een reactie