Sinner onverstoorbaar ondanks Boeblik’s gedrag en bereikt kwartfinale Rosmalen

Jannik Sinner liet zich niet afleiden door het onconventionele en onsportieve gedrag van zijn tegenstander Alexander Boeblik tijdens hun achtste finale in Rosmalen. De jonge Italiaan won de partij met 6-4, 6-2.

Boeblik, het Kazachse enfant terrible van de tenniswereld, haalde alles uit de kast: onderhandse services, constant gepraat op de baan en langdurige discussies met de scheidsrechter. Dit leidde tot een waarschuwing voor onsportief gedrag en de tussenkomst van de hoofdscheidsrechter om de gemoederen te bedaren.

De 21-jarige Sinner liet zich echter niet van de wijs brengen en behaalde stoïcijns de overwinning. Twee weken geleden op Roland Garros was het een ander verhaal, toen de nummer negen van de wereld zijn racket gooide bij zijn nederlaag in de tweede ronde tegen Daniel Altmaier.

Wildcard

Na drie vroege uitschakelingen vroeg Sinner een wildcard aan voor Rosmalen. Door de afmelding van de geblesseerde titelverdediger Tim van Rijthoven kwam er een plek vrij.

Dit geeft Sinner de kans om zich goed voor te bereiden op het grasseizoen. Vorig jaar bereikte hij de kwartfinale op Wimbledon. Hoewel zijn talent onmiskenbaar is en hij vaak vergeleken wordt met spelers als Carlos Alcaraz, heeft Sinner nog nooit de halve finale van een grandslam bereikt.

Dit jaar wil hij definitief doorbreken. “Mijn grote doel dit jaar is om de ATP-finals te halen”, verklaarde Sinner zijn gefrustreerde gedrag in Parijs. Om de ATP-finals te spelen, moet hij bij de beste acht spelers ter wereld horen. In de kwartfinale van Rosmalen wacht de Fin Emil Ruusuvuori als volgende uitdaging op weg naar meer ATP-punten.

Plaats een reactie