Venus Williams maakt rentree in Rosmalen, maar verliest met zus Serena als toeschouwer

De rentree van Venus Williams op de tennisbaan in Rosmalen is niet succesvol verlopen, ondanks de aanwezigheid van haar zus Serena op de tribune.

Tijdens de eerste ronde van de Libema Open moest de 42-jarige Amerikaanse tennisster haar meerdere erkennen in het 17-jarige Zwitserse talent Céline Naef. Williams verloor haar eerste wedstrijd op Nederlandse bodem in drie sets met 6-3, 6-7 (3), 2-6.

Williams, die zeven grandslamtitels op haar naam heeft staan, kampt de laatste jaren met veel blessures. Sinds januari was ze uitgeschakeld vanwege een hamstringblessure.

Serena als toeschouwer

De 41-jarige Serena speelde haar laatste wedstrijd tijdens de US Open vorig jaar. Het was niet bekend dat de 23-voudig grandslamwinnares ook naar Rosmalen zou afreizen, maar ze verscheen toch op de tribune, in de schaduw.

Vanaf haar plek op de tribune zag Serena hoe Naef, de nummer 202 van de wereld, haar debuut maakte op het hoogste tennisniveau. Toen Naef in juni 2005 werd geboren, had Venus Williams al twee Wimbledon-titels gewonnen.

Ervaring bleek niet doorslaggevend te zijn op het drukbezochte center court. Williams begon goed, maar kwam in de tweede set meer onder druk te staan en kon haar niveau niet vasthouden. Naef wist vervolgens vrij gemakkelijk door te drukken.

Dit was een teleurstelling voor toernooidirecteur Marcel Hunze, die eerder aangaf dat de komst van Williams had geleid tot 1.000 extra verkochte toegangskaarten. Ook qua verkeersdrukte was het te merken, want vanochtend stonden de toegangswegen richting het park vast.

Plaats een reactie