Griekspoor overwint pupil van dubbelpartner Haase en bereikt tweede ronde

Tallon Griekspoor heeft zich naar de tweede ronde van het ATP-toernooi in Rosmalen geknokt. De 38e speler van de wereldranglijst versloeg de Zweed Mikael Ymer met 6-2, 3-6, 6-3. In februari stonden de 26-jarige Griekspoor en Ymer ook al tegenover elkaar tijdens het ABN AMRO Open, waar de Nederlander in twee sets zegevierde.

De 24-jarige Zweed (WTA-62) wordt op het gras van Rosmalen gecoacht door Robin Haase, die zijn debuut maakt als trainer. Haase vormt in het dubbelspel echter een duo met Griekspoor en speelt ook samen met hem in de Davis Cup voor Nederland. Daarom was hij aanvankelijk niet van plan om plaats te nemen in de spelersbox van Ymer.

“Het voelt niet goed om bij 4-4 in de derde set te juichen voor Ymer, al maakt het Tallon niets uit”, aldus Haase eerder.

Probleemloze middag

In het begin leek het erop dat Griekspoor een probleemloze middag zou hebben. Hij domineerde de rally’s en maakte geen fouten op zijn opslag. Ymer daarentegen mopperde veel en zocht voortdurend oogcontact met Haase. Dit leek even te helpen, maar in de derde set wist Griekspoor de overwinning binnen te halen.

Om een plaats in de kwartfinales te bemachtigen, moet Griekspoor het opnemen tegen de Fransman Arthur Rinderknech of de Australiër Alexei Popyrin.

Griekspoor is de enige Nederlandse speler die nog actief is in het mannenenkelspel. Maandag werd Gijs Brouwer uitgeschakeld, terwijl titelverdediger Tim van Rijthoven en Botic van de Zandschulp zich kort voor het toernooi afmeldden.

Plaats een reactie