Robin Haase verkent trainersrol naast actieve tennisloopbaan en begeleidt Zweedse speler Ymer

Robin Haase overweegt een carrière als tenniscoach naast zijn actieve loopbaan als proftennisser. De voormalige nummer 33 van de wereld is onlangs begonnen met het coachen van de Zweedse tennisser Mikael Ymer, zoals hij aankondigde tijdens het grastoernooi van Rosmalen. Het betreft in eerste instantie een proefperiode.

De 36-jarige Haase combineert het coachen met zijn eigen professionele tennisloopbaan. Hij staat momenteel op de 35e plaats op de internationale dubbelranglijst. “Het is geen fulltime samenwerking, maar waar mogelijk probeert hij zijn schema af te stemmen op mijn planning”, zegt Haase.

‘Dubbele agenda?’

Ironisch genoeg is Ymer dinsdag de tegenstander van Tallon Griekspoor in de eerste ronde van het enkelspel. In Rosmalen vormt Haase juist een duo met Griekspoor in het dubbelspel.

“Daarom ben ik niet van plan om in de box van Ymer plaats te nemen, ook omdat ik met Griekspoor in het Daviscup-team zit. Het voelt niet goed om bij 4-4 in de derde set te juichen voor Ymer, al maakt het Tallon niets uit”, aldus Haase.

De 24-jarige Ymer staat op de 62e plaats van de wereldranglijst. Hij heeft ook een oudere broer die proftennisser is: Elias Ymer.

Plaats een reactie