Vingegaard domineert opnieuw in Dauphiné met overwinning in etappe 7

Jonas Vingegaard heeft opnieuw zijn klasse getoond in de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné. De Deense kopman van Jumbo-Visma wist op de slotklim uit een groepje met kopmannen te ontsnappen en vergrootte daarmee aanzienlijk zijn voorsprong in het algemeen klassement.

De aanval van Vingegaard

De aanval van Vingegaard werd voorafgegaan door Dylan van Baarle, die gedurende kilometers in een hoog tempo de Col de la Croix de Fer beklom. Toen het parcours steiler werd, nam Attila Valter het even over, voordat Vingegaard op ruim vijf kilometer voor de finish zijn beslissende aanval plaatste.

Tweede ritzege voor Vingegaard

Met zijn indrukwekkende aanval liet Vingegaard iedereen achter zich en behaalde zo zijn tweede ritzege in deze achtdaagse rittenkoers. Zondag staat de laatste etappe van het Critérium du Dauphiné op het programma, een bergrit van 152,8 kilometer.

(later meer)

Plaats een reactie