De Groot behaalt elfde opeenvolgende grandslamtitel op Roland Garros

De Nederlandse rolstoeltennisster Diede de Groot heeft voor de vierde keer de Roland Garros-titel op haar naam gezet. In de finale versloeg ze de Japanse Yui Kamiji met 6-2, 6-0. Dit is de achttiende grandslamtitel en de elfde opeenvolgende titel voor De Groot.

Al jarenlang is De Groot veruit de beste rolstoeltennisster ter wereld. Haar enige echte concurrentie komt van de Japanse Kamiji. Van de laatste 24 grandslamtitels zijn er 23 gewonnen door een van deze twee speelsters.

Voor de finale gaf De Groot aan dat ze het gevoel heeft dat de concurrentie dichterbij komt. “Ze leren nieuwe dingen om mij te kunnen verslaan”, zei De Groot. “Het is aan mij om alert te zijn en daarop te reageren.”

Grote kloof

In de finale bleek het verschil tussen De Groot en Kamiji (de nummers één en twee op de wereldranglijst) nog steeds aanzienlijk. De eerste set ging gelijk op tot 2-2. Vervolgens won De Groot vier games op rij, hoewel Kamiji zeker niet kansloos was.

In de tweede set veranderde dit echter. De Groot plaatste meteen een break en daarmee leek het verzet van de Japanse gebroken. Pas in de zesde game (bij een 5-0 stand) moest De Groot moeite doen om op eigen opslag de set en titel binnen te halen.

Plaats een reactie