Svitolina slaat Rosmalen over, wildcard voor Pattinama-Kerkhove

Tennisster Jelina Svitolina heeft besloten niet deel te nemen aan de Libéma Open in Rosmalen. De Oekraïense zou een van de grote publiekstrekkers zijn op het grastoernooi dat aanstaande maandag van start gaat.

De wildcard die oorspronkelijk voor Svitolina bedoeld was, is nu toegekend aan Lesley Pattinama-Kerkhove. De nummer 210 van de wereldranglijst is de enige Nederlandse vrouw die deelneemt aan het hoofdtoernooi. Vorig jaar werd ze nog uitgeschakeld tijdens de kwalificatierondes.

Afmeldingen

De Libéma Open kampt met meerdere afmeldingen. Gisteren trokken Belinda Bencic, Marin Cilic en Felix Auger-Aliassime zich terug uit het toernooi. Eerder werd al bekend dat Tim van Rijthoven zijn titel niet kan verdedigen vanwege een blessure, en ook Botic van de Zandschulp, de hoogst geplaatste Nederlandse speler, is niet in staat om deel te nemen.

Bekijk hieronder hoe Tim van Rijthoven vorig jaar de titel in de wacht sleepte.

Svitolina heeft aangegeven zich te vermoeid te voelen na haar succesvolle reeks op Roland Garros. In Parijs werd ze afgelopen dinsdag uitgeschakeld in de kwartfinales.

De speelster, die getraind wordt door de Nederlandse coach Raemon Sluiter, is bezig aan een comeback op de wereldranglijst. Dankzij haar prestaties op Roland Garros stijgt ze van de 192e naar de 73e plaats op de WTA-ranking. In 2017 stond ze nog op de derde plaats van de wereldranglijst.

Doordat Svitolina in oktober vorig jaar moeder werd, kon ze lange tijd niet in actie komen en zakte ze ver weg op de ranglijst.

Plaats een reactie